Radio Apache

In ‘Radio Apache’, de podcast van Apache, beluister je voortaan ook wat iedereen zou moeten weten. Elke aflevering behandelen we samen met experts en beleidsmakers één actueel thema. Inhoud heerst, ook hier.

Journalist Jan Walraven neemt je in Radio Apache mee op een soort van ontdekkingsreis. Samen met onderzoekers, wetenschappers, journalisten, beleidsmakers en andere interessante gasten neemt hij elke aflevering één actueel thema, opmerkelijk fenomeen of verrassende onthulling onder de loep.

Op zoek naar verklaringen waarom de wereld is zoals hij is, proberen we in Radio Apache niet enkel tot de kern van het probleem te gaan, maar ook te zoeken naar mogelijke oplossingen of uitwegen. 

Aflevering 2 • Klimaatstrijd

Gele hesjes en klimaatmarsen maken duidelijk dat een succesvolle klimaattransitie een breedgedragen maatschappelijk project zal moeten zijn. Hoe kunnen we ervoor zorgen dat de strijd tegen klimaatopwarming een sociaal rechtvaardige uitkomst heeft?

In deze aflevering van Radio Apache, de podcast van Apache, praten we met Ikrame Kastit (Uit De Marge), Vanya Verschoore (Arbeid en Milieu) en Frank Vanaerschot (Fairfin) over de rol van het middenveld in de klimaattransitie, het gebrek en nood aan inspraak in klimaatbeleid, het vormen van klimaatallianties en een rechtvaardige financiering van de transitie.


Je kan Radio Apache beluisteren via SoundCloud, iTunesPocket CastsStitcher, Spotify en TuneIn. Wil je Radio Apache beluisteren op jouw favoriete platform, geef ons een seintje!

Aflevering 1 • Nieuwswaar

Welke impact heeft de commercialisering van mediabedrijven de voorbije jaren gehad op redacties, nieuws en journalistiek?

In de eerste aflevering van Radio Apache praten we met Sven Gatz, Vlaams minister bevoegd voor media (Open VLD), de Nederlandse journalist Joris Luyendijk en communicatiewetenschapper Steve Paulussen (UA), over commercialisering van media en de commerciële druk op redacties, de verregaande mediaconcentratie in Vlaanderen, de financiering van journalistiek en de rol van alternatieve journalistieke initiatieven.