Werk mee aan Apache

Apache is steeds op zoek naar mensen die de handen uit de mouwen willen steken, niet alleen voor het journalistieke graafwerk.

over ons

Journalistieke bijdrage

Apache is een kritische en progressieve nieuwssite. Onze journalisten schrijven niet wat lezers, investeerders of politici willen dat we schrijven. Ze schrijven wat iedereen zou moeten weten. Voorbij de waan van de dag, zodat ze tijd kunnen nemen om zaken tot op de bodem uit te spitten.

> Je bent freelancejournalist en broedt op een interessant verhaal

Je kan eender welke journalistieke bijdrage insturen waarvan je denkt dat ze aansluit bij wat Apache doet. Ook als het nog maar een idee is, ben je welkom.

> Je bent geen journalist, maar schreef een stuk en zoekt een platform om het te delen

Om het maatschappelijk debat te verruimen, publiceert Apache “gastbijdragen”. Artikels die dus niet door journalisten worden geschreven, maar door lezers, opiniemakers, onderzoekers en geëngageerde burgers. Voorwaarde is dat je bijdrage voldoet aan onze richtlijnen voor gastbijdrages.

> Je hebt een tip waar een goed verhaal in zit

Verschillende artikels kwamen tot stand dankzij info van derden. Elk bericht wordt met de nodige discretie behandeld. Deel je je informatie toch liever anoniem? Maak dan gebruik van onze SecureDrop.

Jouw bijdrage op Apache?

Contacteer de redactie dan via redactie@apache.be.

Stage

Het hele jaar door kan je stage lopen bij Apache. Een stage kan vrijwillig zijn of in het kader van een opleiding.


@ redactie

Vind je hapklare persberichten maar niets en ga je liever zelf op onderzoek? Verkies je harde feiten boven snoezige dierenfilmpjes? Sta je eigenzinnig en kritisch in het leven?

@ ondersteunende diensten

Is marketing, sales of administratie jouw ding? Hou je van afwisselend werk? Werk je graag voor een kleine organisatie waar maatschappelijk belang boven commercieel belang staat?


De concrete invulling van jouw takenpakket, hangt af van jouw capaciteiten. Wij vinden het alleszins belangrijk om jou zoveel mogelijk bij te brengen en te betrekken bij alle facetten van een nieuwsredactie. Binnen een kleine organisatie als Apache is veel mogelijk. Je krijgt de kans om je ten volle te ontwikkelen. Daarbij gaat een grote eigen inbreng gepaard met heel wat verantwoordelijkheid.

Zie jij jezelf werken bij Apache?

Je stelt je kandidaat via redactie@apache.be. Voeg een korte motivatie en je CV toe aan je mail.

Voor een stage op de redactie voeg je minstens één zelfgeschreven stuk toe, waarvan je denkt dat het inhoudelijk aansluit bij wat Apache doet.

Vrijwilligerswerk

Heb je een band met Apache en wil je ons graag een handje helpen? We zijn steeds op zoek naar enthousiaste vrijwilligers voor diverse taken van promotionele en administratieve aard. We denken aan:

  • flyers uitdelen
  • hulp tijdens evenementen
  • brieven posten
  • artikels nalezen of vertalen
  • een ludieke cartoon of een mooie foto inzenden
  • onze berichten delen op social media

Eigen suggesties zijn ook welkom. Ook al lijkt het voor jou een kleine moeite, je helpt ons kleine team er enorm mee vooruit.

Een handje helpen?

Stuur dan een mail naar info@apache.be en vermeld hoe jij ons graag helpt.