Werk mee aan Apache

Apache is steeds op zoek naar mensen die de handen uit de mouwen willen steken, niet alleen voor het journalistieke graafwerk.

over ons

Uitgever

Als uitgever van Apache ben je verantwoordelijk voor het commercieel succes van de nieuwssite Apache en Apache Magazine. Je werkt de strategie uit, vertaalt die in actieplannen en voert deze samen met je collega’s uit.

Uitgever, een nieuwe cruciale functie binnen Apache, vereist managementtalent, kennis van het reilen en zeilen in de mediasector en de zin om zelf de handen uit de mouwen te steken. Je realiseert onze groeiambities inzake abonnementen en omzet.

Het onafhankelijk journalistiek medium Apache legt machthebbers het vuur aan de schenen. De onderzoeksjournalisten nemen de tijd om bloot te leggen wat er misloopt, streven impact na en laten zich niet leiden door snel commercieel gewin. De Werktitel, een waardengedreven, progressieve en winstgevende coöperatie, geeft Apache uit.

> Functieomschrijving

 • Dankzij je organisatietalent en je creativiteit maak je van elke sales- en marketingactie een succes. Je realiseert een duurzame groei van het abonneebestand en beheert een substantieel deel van het budget.
 • Je schrijft nieuwsbrieven en posts op sociale media, je bedenkt campagnes zodat de berichtgeving en andere ervaringen van Apache, zoals rechtszaken, een breed publiek bereiken. Je zet Apache als een eigentijds merk in de markt.
 • Je denkt na over de toekomst van Apache en je verkent groeimogelijkheden.

> Profiel

 • Je hebt vijf jaar ervaring in het vermarkten van mediaproducten.
 • Je hebt een hart voor onderzoeksjournalistiek. Je verzoent onafhankelijke journalistiek met een commerciële aanpak. Je bent loyaal aan de missie van Apache.
 • Je bent stressbestendig en je kan snel schakelen. Je kan uitstekend communiceren en inspireren. Je bent een leidinggevende die graag in teamverband werkt.

> Aanbod

 • Een voltijdse job als uitgever. Het contract voor onbepaalde duur, met eventueel proefperiode (in loondienst, freelance of via vennootschap), bespreken we samen.
 • Een kantoor in hartje Antwerpen, vlakbij het centraal station. Thuiswerk kan sporadisch, maar we hebben jou graag op de redactie. 
 • Boeiend en maatschappelijk relevant werk.
Interesse?

Stuur ten laatste op 25 september 2022 een mailtje met je cv, je motivatie, je referenties en je financiële verwachtingen naar onze hoofdredacteur Karl van den Broeck: karl@apache.be. De selectieprocedure omvat onder andere interviews en een assessment.

Journalistieke bijdrage

Apache is een kritische en progressieve nieuwssite. Onze journalisten schrijven niet wat lezers, investeerders of politici willen dat we schrijven. Ze schrijven wat iedereen zou moeten weten. Voorbij de waan van de dag, zodat ze tijd kunnen nemen om zaken tot op de bodem uit te spitten.

> Je bent freelancejournalist en broedt op een interessant verhaal

Je kan eender welke journalistieke bijdrage insturen waarvan je denkt dat ze aansluit bij wat Apache doet. Ook als het nog maar een idee is, ben je welkom.

> Je bent geen journalist, maar schreef een stuk en zoekt een platform om het te delen

Om het maatschappelijk debat te verruimen, publiceert Apache “gastbijdragen”. Artikels die dus niet door journalisten worden geschreven, maar door lezers, opiniemakers, onderzoekers en geëngageerde burgers. Voorwaarde is dat je bijdrage voldoet aan onze richtlijnen voor gastbijdrages.

> Je hebt een tip waar een goed verhaal in zit

Verschillende artikels kwamen tot stand dankzij info van derden. Elk bericht wordt met de nodige discretie behandeld. Deel je je informatie toch liever anoniem? Maak dan gebruik van onze SecureDrop.

Jouw bijdrage op Apache?

Contacteer de redactie dan via redactie@apache.be.

Stage

Het hele jaar door kan je stage lopen bij Apache. Een stage kan vrijwillig zijn of in het kader van een opleiding.


@ redactie

Vind je hapklare persberichten maar niets en ga je liever zelf op onderzoek? Verkies je harde feiten boven snoezige dierenfilmpjes? Sta je eigenzinnig en kritisch in het leven?

@ ondersteunende diensten

Is marketing, sales of administratie jouw ding? Hou je van afwisselend werk? Werk je graag voor een kleine organisatie waar maatschappelijk belang boven commercieel belang staat?


De concrete invulling van jouw takenpakket, hangt af van jouw capaciteiten. Wij vinden het alleszins belangrijk om jou zoveel mogelijk bij te brengen en te betrekken bij alle facetten van een nieuwsredactie. Binnen een kleine organisatie als Apache is veel mogelijk. Je krijgt de kans om je ten volle te ontwikkelen. Daarbij gaat een grote eigen inbreng gepaard met heel wat verantwoordelijkheid.

Zie jij jezelf werken bij Apache?

Je stelt je kandidaat via redactie@apache.be. Voeg een korte motivatie en je CV toe aan je mail.

Voor een stage op de redactie voeg je minstens één zelfgeschreven stuk toe, waarvan je denkt dat het inhoudelijk aansluit bij wat Apache doet.

Vrijwilligerswerk

Heb je een band met Apache en wil je ons graag een handje helpen? We zijn steeds op zoek naar enthousiaste vrijwilligers voor diverse taken van promotionele en administratieve aard. We denken aan:

 • flyers uitdelen
 • hulp tijdens evenementen
 • brieven posten
 • artikels nalezen of vertalen
 • een ludieke cartoon of een mooie foto inzenden
 • onze berichten delen op social media

Eigen suggesties zijn ook welkom. Ook al lijkt het voor jou een kleine moeite, je helpt ons kleine team er enorm mee vooruit.

Een handje helpen?

Stuur dan een mail naar info@apache.be en vermeld hoe jij ons graag helpt.