Agenda

Apache komt naar je toe met interessante gespreksavonden over diverse onderwerpen.

agenda Apache

Cinema Apache #15 • Live op Docville Leuven! • Arica

Vrijdag 18 juni @ filmfestival Docville (Leuven)

Tien jaar geleden brachten twee jonge documentairemakers een onthutsend vervuilingschandaal aan het licht in hun afstudeerfilm Toxic Playground. Een Zweeds bedrijf dat giftig materiaal veilig zou verwerken, dumpte dit onverwerkt in het desolate woestijnstadje Arica. Jarenlang kregen de inwoners allerhande kankers en werden baby’s geboren met afwijkingen. De film betekende het startschot van een juridische strijd tussen de bewoners van de Noord-Chileense stad en een Zweeds mijnbedrijf. Nu keren de makers terug naar Arica met een schokkende blik op de verontrustende realiteit van de vervuiling.

Reserveer hier je tickets voor de vertoning op filmfestival Docville in Leuven op vrijdag 18 juni, met een nagesprek tussen dr. Geert van Calster (KULeuven, Instituut voor Internationaal Privaatrecht) en Frank Olbrechts, journalist van Apache.

Wil je kans maken op een gratis filmavond? We geven tien duotickets weg. Stuur voor 14 juni een mailtje naar charlotte.timmermans@apache.be om in aanmerking te komen.