Agenda

Apache komt naar je toe met interessante gespreksavonden over diverse onderwerpen. Van het MOOOV Film Festival tot de IJzertoren. Van online intimidatie tot stadslandbouw.

agenda Apache
ZA 25/03/23 @ Antwerpen

Climate Fresk game

Geen tijd of moed om de ingewikkelde IPCC-rapporten door te nemen? Zaterdag 25 maart organiseren de Vrienden van Apache een Climate Fresk namiddag. Via dit spel leer je de oorzaken en gevolgen van klimaatverandering kennen, en ga je samen op zoek naar mogelijke oplossingen.

Zaterdag 25 maart 13u30 / Djingel Djangel (Antwerpen) / Meer informatie of inschrijven

DI 28/03/23 @ Gent

Boekvoorstelling 'Als ijzer zo stil' (extern)

Op 1 maart verschijnt de bundel Als ijzer zo stil van Zheng Xiaoqiong (vertaald uit het Chinees door Silvia Marijnissen) bij PoëzieCentrum. Op dinsdag 28 maart wordt deze bundel voorgesteld op het Made in China Festival in Gent.

Vijf gedichten zijn ook te lezen in het lentenummer van Apache Magazine, dat midden maart verschijnt.

Dinsdag 28 maart 20u00 / KANTL (Koningstraat 18, Gent) / Meer informatie

 

Afgelopen evenementen

MA 13/2/23 @ Elsene

Toe­komst­con­gres SARC - Plenaire sessies rond transversale uitdagingen (extern)

Op deze dag denkt de Strategische AdviesRaad voor Cultuur, Jeugd, Sport en Media na over de toekomst. Journalist Hind Fraihi zetelt deze dag in het panel rond transversale uitdagingen van digitalisering.

Maandag 13 februari 13u / Flageygebouw (Elsene) / Meer informatie

DI 20/12/22 @ Gent

Denk Zorg: 'Is de norm ons ideaal?' (extern)

Denk Zorg #7 onderzoekt de oorsprong, het nut en de impact van gezondheidsnormen en -idealen. ‘Is de norm ons ideaal?’ is een ode aan de twijfel en de zoektocht. Apache-journalist Liesbet De Kock is spreker.

Dinsdag 20 december 19u / Handelsbeurs (Gent) / Meer informatie

MA 12/12/22 @ Gent

International Press Freedom Seminar (extern)

Apache-journalist Steven Vanden Bussche spreekt over de impact van SLAPP op de redactiewerking op het vierde International Press Freedom Seminar aan de UGent.

Maandag 12 december 9u / De Krook (Gent) / Meer informatie

VR 2/12/22 @ Mechelen

Foliodag (extern)

Op de Foliodag ontmoeten alle medewerkers van cultuurmagazines elkaar. Apache-hoofdredacteur Karl van den Broeck gaat er in debat met Xandra Schutte (De Groene Amsterdammer) over de ontwikkelingen in medialand. Je komt er onder meer te weten waarom Apache er voor koos om een magazine uit te brengen.

Vrijdag 2 december 16u30 / KVS (TOP) (Mechelen) / Meer informatie

DO 1/12/22 @ Gent

Nie pleuje voor haat en racisme! (extern)

Donderdag 1 december geeft Filip Dewinter – op uitnodiging van de KVHV – een lezing aan de UGent over de omvolkingstheorie. Op de avond van de racistische lezing organiseren enkele organisaties een mars door de studentenbuurt van Gent. Aansluitend houden ze het slotevent Nie pleuje voor haat en racisme in Kunstencentrum VIERNULVIER. Een divers programma aan sprekers en artiesten reageert tegen de normalisering van extreemrechts. Apache-journalist Liesbet De Kock modereert.

Donderdag 1 december 19u / Kunstencentrum VIERNULVIER (Gent) / Meer informatie