Herbeleef Café Apache #5 • Hoe beleven nieuwe Belgen het (Vlaams) nationalisme?

 Leestijd: 1 minuut3

Hoe beleven nieuwe Belgen het nationalisme? Identificeren ze zich met Belgisch of Vlaams nationalisme? En zo niet, hoe kijken ze er dan wel naar? Hebben ze andere nationalistische gevoelens? Hoe bepalen die hun identiteit?

Samen met het Museum aan de IJzer organiseren we een pittig debat rond deze centrale vragen. Het panel:

  • Samira Atillah, auteur en activiste
  • Bahattin Koçak, leraar
  • Pieter Bauwens, mede-oprichter van Doorbraak
  • Alona Lyubayeva, voormalig diversiteitsambtenaar

Moderator: Luc De Cleir

In de schaduw van de IJzertoren, Diksmuide

We houden het debat uitzonderlijk op verplaatsing. Café Apache #5 vindt plaats op donderdag 30 augustus om 20u, in de schaduw van de IJzertoren (IJzerdijk 49, 8600 Diskmuide).

Café Apache is sowieso gratis. Maar we hebben nog meer voor jou in petto.

Kom je in de namiddag naar Diksmuide, dan krijg je ook gratis een rondleiding in het Museum aan de IJzer. En na het debat is er een receptie op de hoogste verdieping van de IJzertoren.

We leggen een bus in. Bij voldoende interesse vertrekken we vanuit Antwerpen, met een tussenstop in Brussel en Gent, en rijden we samen naar Diksmuide.

[Het contactformulier is niet meer beschikbaar]

Café Apache?

Maandelijks organiseert Apache een debat over een actueel thema. Het debat wordt trouwens live gestreamd op onze website.

 

Café Apache: nationalisme en migratie
Auteur: Redactie Apache

Apache is gegroeid uit De Werktitel, de eerste Vlaamse blog geschreven door professionele journalisten. De Werktitel zag op 14 oktober 2009 het levenslicht, Apache nam op 24 februari 2010 zijn plaats in. Maar het werk startte al in het voorjaar van 2009, toen een aantal journalisten de koppen bij elkaar staken en beslisten om zich in een avontuur te storten. Omdat degelijke, ongebonden journalistiek nodig is.

Word lid

Word jij lid van Apache? Lees direct verder en steun onafhankelijke onderzoeksjournalistiek. Nu al vanaf 6,25 euro per maand.


Ja, ik word lid