Cinema Apache #9: On Air

 Leestijd: 2 minuten

0

Na gevoelige onthullingen over president Pierre Nkurunziza wordt de Burundese radiozender Radio Publique Africaine staatsvijand nummer één. In de documentaire ‘On Air’ volgen we directeur Bob Rugurika en de journalisten van RPA in hun gevecht voor ...

In het kort

De Burundese radiozender Radio Publique Africaine wordt staatsvijand nummer één. In de documentaire ‘On Air’ volgen we directeur Bob Rugurika en de journalisten van RPA in hun gevecht voor persvrijheid en de zoektocht naar de waarheid.

Tijdens zijn reizen door het Afrikaanse Grote-Merengebied, op zoek naar inspiratie na een journalistieke burn-out, ontmoet regisseur Manno Lanssens de charismatische journalist Bob Rugurika.

Als directeur van Radio Publique Africaine (RPA), het populairste onafhankelijke radiostation in Burundi, ziet Bob het als zijn persoonlijke missie om voor de persvrijheid te vechten, en zelfs zijn leven te riskeren voor de waarheid. Zo daagt hij met zijn radiostation het regime voortdurend uit.

Lees het volledige artikel

Word lid

Leden genieten deze voordelen:

  • Onthulling en duiding
  • Een onafhankelijke redactie
  • 5.000+ artikels
  • Geen advertenties
  • Ruimte voor debat
Steunlidmaatschap€ 10,00
Maandlidmaatschap€ 9,00
Jaarlidmaatschap€ 6,66
2-jaarlidmaatschap€ 6,25

Ontdek alle formules

Word lid

Word jij lid van Apache? Lees direct verder en steun onafhankelijke onderzoeksjournalistiek. Nu al vanaf 6,25 euro per maand.


Ja, ik word lid