Politici, vastgoedbonzen en verborgen camera’s in Megève

 Leestijd: 10 minuten

2

In een bijzonder luxueuze villa, gelegen in het mondaine Franse skioord Megève, ontving de omstreden superlobbyist Koen Blijweert de voorbije jaren talloze politici en bouwpromotoren. “Ik ben een groot liefhebber van politiek”, verklaart Blijweert zijn genereuze ...

In het kort

In een bijzonder luxueuze villa, gelegen in het mondaine Franse skioord Megève, ontving de omstreden superlobbyist Koen Blijweert de voorbije jaren talloze politici en bouwpromotoren. “Ik ben een groot liefhebber van politiek”, verklaart Blijweert zijn genereuze gastvrijheid.

Een opmerkelijk proces-verbaal dat Apache kon inkijken, suggereert iets anders. Een voormalig medewerker van Blijweert die de villa zeer goed kent en er tal van politici en mensen uit de vastgoedsector de revue zag passeren, verklaart daarin dat Blijweert “vele politiekers in zijn zak heeft” en dat de villa vol camera’s hangt: “Hij kan vanop afstand alles zien”.

Apache zocht uit wie er zoal te gast was in Megève en waarom.

Lees het volledige artikel

Word lid

Leden genieten deze voordelen:

  • Onthulling en duiding
  • Een onafhankelijke redactie
  • 5.000+ artikels
  • Geen advertenties
  • Ruimte voor debat
Steunlidmaatschap€ 10,00
Maandlidmaatschap€ 9,00
Jaarlidmaatschap€ 6,66
2-jaarlidmaatschap€ 6,25

Ontdek alle formules

Word lid

Word jij lid van Apache? Lees direct verder en steun onafhankelijke onderzoeksjournalistiek. Nu al vanaf 6,25 euro per maand.


Ja, ik word lid