Optima blijkt goudmijn voor Geert Versnick

 Leestijd: 4 minuten

0

Als bestuurder bij Optima Group werd Geert Versnick flink in de watten gelegd. Dat blijkt uit documenten van de Nationale Bank die Apache kon inkijken. Tussen 2013 en 2015 ontving de mandatenkoning en eeuwige fixer van Open VLD bijna 130.000 euro. Samen met de gevallen topman Jeroen Piqueur zat Versnick op de eerste rij wanneer Optima Group het geld uitdeelde dat werd “verdiend” via fictieve consultancy-opdrachten en via de dubieuze verkoop van een Spaans filiaal.

Is het toeval dat Geert Versnick op 1 april zijn vertrek uit de politiek aankondigde in De Tijd of voelde de Gentse Open VLD’er de bui hangen? Feit is dat een document van de Nationale Bank voor het eerst duidelijkheid schept over de spectaculaire verdienste van de liberaal bij Optima Group. In de periode tussen 2013 en 2015 mocht Fleming Corporation, de vennootschap van Geert Versnick voor 129.850 euro factureren aan Optima Group.

Dit artikel is enkel toegankelijk voor leden