Antwerps college wil torens van 100 meter in stadscentrum

 Leestijd: 2 minuten

2

De stad Antwerpen laat een ruimtelijk uitvoeringsplan op maat – een zogenaamd ‘postzegelRUP’ – maken voor een terrein gelegen in de Pelikaanstraat, langs het Centraal Station. Het nieuwe RUP legt de nieuwe bouwvoorschriften vast en moet ...

In het kort

Op vraag van een grote projectontwikkelaar rolt de stad Antwerpen de rode loper uit voor de bouw van twee torens van 100 meter hoog, op een boogscheut van het Centraal Station.

De stad Antwerpen laat een ruimtelijk uitvoeringsplan op maat – een zogenaamd ‘postzegelRUP’ – maken voor een terrein gelegen in de Pelikaanstraat, langs het Centraal Station. Het RUP legt de bouwvoorschriften vast en moet het licht op groen zetten voor de bouw van twee torens van 100 meter en één toren van 50 meter. Pal in het stadscentrum.

De vraag naar zo’n RUP komt van projectontwikkelaar Cordeel die ook voor het RUP betaalt. De stad ging in op de vraag van Cordeel en laat het nieuwe ‘postzegelRUP’ maken ter vervanging van het bestaande bijzonder plan van aanleg (BPA).

Dat BPA kwam er in 2007, uitgerekend om grondspeculatie in dat deel van de stad te vermijden. Nu moet het BPA dus baan ruimen voor een RUP dat tegemoet komt aan de torenhoge verwachtingen van een speculant.

Lees het volledige artikel

Word lid

Leden genieten deze voordelen:

  • Onthulling en duiding
  • Een onafhankelijke redactie
  • 5.000+ artikels
  • Geen advertenties
  • Ruimte voor debat
Steunlidmaatschap€ 10,00
Maandlidmaatschap€ 9,00
Jaarlidmaatschap€ 6,66
2-jaarlidmaatschap€ 6,25

Ontdek alle formules

Word lid

Word jij lid van Apache? Lees direct verder en steun onafhankelijke onderzoeksjournalistiek. Nu al vanaf 6,25 euro per maand.


Ja, ik word lid