De Wever en Jambon op diner bij superlobbyist Blijweert

 Leestijd: 9 minuten

1

Wat deden Bart De Wever, Jan Jambon en enkele andere N-VA’ers in het gezelschap van vastgoedadvocaten en omstreden betonboeren op een besloten diner, georganiseerd door toplobbyist Koen Blijweert en zijn broer Peter Blijweert?

In het kort

Wat deden Bart De Wever, Jan Jambon en enkele andere N-VA’ers in het gezelschap van topadvocaten en omstreden betonboeren op een besloten diner, georganiseerd door toplobbyist Koen Blijweert en zijn broer Peter Blijweert?

Onder vrienden praten over politiek en de stand van het land, zegt Koen Blijweert zelf. “Het is echt niet de eerste keer dat ik met die mensen samen eet. Bart ken ik al vele jaren, nog van voor hij bekend was. Journalisten fantaseren graag over wat er op zo’n bijeenkomst gebeurt, maar we praten over politiek. Dat is een passie van mij. Wat is daar verkeerd aan?”

Op 6 juli 2015 nodigden Koen Blijweert en zijn broer Peter Blijweert een dertigtal mensen uit voor een diner. Op de gastenlijst geen vrouwen, enkel mannen. En het zijn niet de minsten: topadvocaten, de voorzitter van VOKA en een aantal projectontwikkelaars die de voorbije jaren niet altijd even positief in de media kwamen, werden door Blijweert aan tafel gezet met een aantal prominente N-VA-politici. Onder meer kandidaat Vlaams minister-president en partijvoorzitter Bart De Wever en kandidaat federaal premier Jan Jambon waren van de partij.

Lees het volledige artikel

Word lid

Leden genieten deze voordelen:

  • Onthulling en duiding
  • Een onafhankelijke redactie
  • 5.000+ artikels
  • Geen advertenties
  • Ruimte voor debat
Steunlidmaatschap€ 10,00
Maandlidmaatschap€ 9,00
Jaarlidmaatschap€ 6,66
2-jaarlidmaatschap€ 6,25

Ontdek alle formules

Word lid

Word jij lid van Apache? Lees direct verder en steun onafhankelijke onderzoeksjournalistiek. Nu al vanaf 6,25 euro per maand.


Ja, ik word lid