Apache Lokaal in Aartselaar

 Leestijd: 1 minuut0

Apache sluit het project Apache Lokaal af met drie hyperlokale artikels uit Aartselaar in de Antwerpse Zuidrand. Het einde van dit één jaar durende project betekent echter niet het einde van lokale onderzoeksjournalistiek bij Apache.

Met steun van het Vlaams Journalistiek Fonds werkte Apache het afgelopen jaar rond vier lokale thema’s. Net voor de zomervakantie 2019 publiceerden we een reeks rond de verkoop van publieke grond. Na de zomer lanceerden we een reeks over publiek-private zwembaden en het jaar werd afgesloten met artikels rond de wildgroei aan camera’s in de slimme stad.

Begin februari maakte Apache de stand op van van de lokale journalistiek in Vlaanderen en elders ter wereld. We brachten bovendien alle private lokale media (mee) in kaart. We sluiten de reeks nu af met drie hyperlokale onderzoeksartikelen.

Lokale onderzoeksjournalistiek blijft bij Apache

De redactie van Apache smeedde voor dit afsluitende stuk aanvankelijk iets grootsere plannen, maar de ‘coronacrisis’ gooide helaas roet in het eten. De redactie wou onder meer korte tijd in Aartselaar neerstrijken om met burgers over lokale dossiers te praten en samen te werken.

Het afsluiten van een project waarvoor we financiële steun kregen van het Vlaams Journalistiek Fonds, is allerminst het eindpunt voor lokale en regionale onderzoeksjournalistiek bij Apache. Dankzij het project leerden we collega-journalisten te lande beter kennen en hopen we samen nog meer diepgravende journalistiek te bedrijven.

En u, beste lezer of burgerjournalist, kan ons daar nog steeds bij helpen.

Illustratie (c) Pedejee
Vlaams Journalistiek Fonds

Dit onderzoeksartikel kwam tot stand met de steun van het Vlaams Journalistiek Fonds.

Auteur: Steven Vanden Bussche

Steven Vanden Bussche studeerde geschiedenis aan de UGent en mag ook lesgeven aan het secundair onderwijs. Sinds 2005 werkt Steven als journalist. Eerst als regiocorrespondent voor Het Laatste Nieuws en de VRT, daarna zeven jaar voor het persagentschap Belga. Sinds augustus 2017 schrijft Steven voltijds voor Apache.

Word lid

Word jij lid van Apache? Lees direct verder en steun onafhankelijke onderzoeksjournalistiek. Nu al vanaf 6,25 euro per maand.


Ja, ik word lid