Apache Lokaal in Aartselaar

30 maart 2020 Steven Vanden Bussche
Illustratie (c) Pedejee
Illustratie (c) Pedejee

Met steun van het Vlaams Journalistiek Fonds werkte Apache het afgelopen jaar rond vier lokale thema's. Net voor de zomervakantie 2019 publiceerden we een reeks rond de verkoop van publieke grond. Na de zomer lanceerden we een reeks over publiek-private zwembaden en het jaar werd afgesloten met artikels rond de wildgroei aan camera's in de slimme stad.

Begin februari maakte Apache de stand op van van de lokale journalistiek in Vlaanderen en elders ter wereld. We brachten bovendien alle private lokale media (mee) in kaart. We sluiten de reeks nu af met drie hyperlokale onderzoeksartikelen.

Lokale onderzoeksjournalistiek blijft bij Apache

De redactie van Apache smeedde voor dit afsluitende stuk aanvankelijk iets grootsere plannen, maar de 'coronacrisis' gooide helaas roet in het eten. De redactie wou onder meer korte tijd in Aartselaar neerstrijken om met burgers over lokale dossiers te praten en samen te werken.

Het afsluiten van een project waarvoor we financiële steun kregen van het Vlaams Journalistiek Fonds, is allerminst het eindpunt voor lokale en regionale onderzoeksjournalistiek bij Apache. Dankzij het project leerden we collega-journalisten te lande beter kennen en hopen we samen nog meer diepgravende journalistiek te bedrijven.

En u, beste lezer of burgerjournalist, kan ons daar nog steeds bij helpen.

Illustratie (c) Pedejee
Illustratie (c) Pedejee
Dit onderzoeksartikel kwam tot stand met de steun van het Vlaams Journalistiek Fonds.
LEES OOK