AgendaArchief


 • juni 2019


 • Café Apache #10 • Online intimidatie

  •  27 juni 2019

  Donderdag 27/06 (20u) @ ’t Werkhuys (Borgerhout) / Tijdens deze Café Apache buigen we ons over de drijfveren en gevolgen van online intimidatie en trolling. Karl van den Broeck gaat in gesprek met Anuna De Wever, Jago Kosolosky en Sara Pabian. Anuna De Wever krijgt als boegbeeld van de Belgische klimaatacties regelmatig te maken met online intimidaties. Jago Kosolosky is Audience [meer info]

  Donderdag 27/06 (20u) @ ’t Werkhuys (Borgerhout) /

  Tijdens deze Café Apache buigen we ons over de drijfveren en gevolgen van online intimidatie en trolling. Karl van den Broeck gaat in gesprek met Anuna De Wever, Jago Kosolosky en Sara Pabian.

  Anuna De Wever krijgt als boegbeeld van de Belgische klimaatacties regelmatig te maken met online intimidaties. Jago Kosolosky is Audience growth editor bij POLITICO Europe. Toen hij hoofdredacteur van Knack online was, besliste hij als een van de eersten om de commentaarsectie voor lezers af te schaffen op de site. Sara Pabian ten slotte is professor aan de UAntwerpen, Departement Communicatiewetenschappen, onderzoeksgroep MIOS (Media, ICT en Interpersoonlijke relaties in organisaties en de maatschappij). Ze bestudeert online risicogedrag en cyberpesten en de gevolgen hiervan voor slachtoffers.

  Ben jij er graag bij? Stuur dan een mailtje naar annelien@apache.be. Het debat wordt ook live gestreamd op onze Facebookpagina. Graag tot dan!


 • juli 2019


 • Apache Lokaal

  •  2 juli 2019

  Dinsdag 02/07 (vanaf 18u) @ Hof Ter Linden en Hoogmis (Edegem) / Vlaamse steden en gemeenten verkochten 32 vierkante kilometer publieke grond op drie jaar tijd, op het hoogtepunt van de vorige legislatuur. De afgelopen weken werkte Apache, samen met journalisten actief in hun regio, aan een reeks verhalen rond de verkoop van publieke gronden. [meer info]

  Dinsdag 02/07 (vanaf 18u) @ Hof Ter Linden en Hoogmis (Edegem) /

  Vlaamse steden en gemeenten verkochten 32 vierkante kilometer publieke grond op drie jaar tijd, op het hoogtepunt van de vorige legislatuur. De afgelopen weken werkte Apache, samen met journalisten actief in hun regio, aan een reeks verhalen rond de verkoop van publieke gronden. We spraken met betrokkenen en leggen tegelijk harde cijfers op tafel dankzij openbaarheidsverzoeken en datajournalistiek.

  Het resultaat, een mix van concrete cases en achtergrondverhalen, stellen we dinsdag 2 juli voor.

  Om 18 uur start een geleide wandeling in Hof Ter Linden onder begeleiding van Sabine Caremans, coördinator Beleefbare Open Ruimte Antwerpse Zuidrand (BORAZ). Een geslaagd voorbeeld van recommoning in project Zuidrand.
  > 18u @ House de Neuf, Drie Eikenstraat 3, Edegem (over de parking door de dreef)

  Om 20u presenteren we de belangrijkste bevindingen. We gaan ook dieper in op de samenwerking tussen journalisten, burgers en actiegroepen. En tonen in première de webdocumentaire die Berber Verpoest over het thema draaide.
  > 20u @ Hoogmis, Strijdersstraat 18, Edegem

  Tot slot presenteren we het thema van de tweede ronde van Apache Lokaal.

  Eindigen doen we met een lokaal biertje gebrouwen door Hoogmis.

  Ben jij er graag bij? Stuur dan een mailtje naar annelien@apache.be, met daarin of je aanwezig bent op de wandeling en/of presentatie. De presentatie wordt ook live gestreamd op onze Facebookpagina. Graag tot dan!


 • oktober 2019


 • Café Apache #11 • City farming

  •  23 oktober 2019

  Woensdag 23/10 (20u) @ Vooruit (Gent) / Tijdens Café Apache debatteren we met boeiende sprekers over uiteenlopende maatschappelijke thema’s. Tijdens deze Café Apache buigen we ons over voeding, stadslandbouw en verkoop van stedelijke gronden. Sprekers: nog aan te kondigen Reserveer je plek op de site van Vooruit. [meer info]

  Woensdag 23/10 (20u) @ Vooruit (Gent) /

  Tijdens Café Apache debatteren we met boeiende sprekers over uiteenlopende maatschappelijke thema's. Tijdens deze Café Apache buigen we ons over voeding, stadslandbouw en verkoop van stedelijke gronden.

  Sprekers: nog aan te kondigen

  Reserveer je plek op de site van Vooruit.


 • december 2019


 • Café Apache #13 • Het moderne middenveld

  •  11 december 2019

  Woensdag 11/12 (20u) @ Arenberg (Antwerpen) / Tijdens Café Apache debatteren we met boeiende sprekers over uiteenlopende maatschappelijke thema’s. Tijdens deze Café Apache buigen we ons over middenveldorganisaties die meer en meer de rol vervullen die door de overheid vervuld zou moeten worden. Sprekers: nog aan te kondigen Reserveer je plek op de site van [meer info]

  Woensdag 11/12 (20u) @ Arenberg (Antwerpen) /

  Tijdens Café Apache debatteren we met boeiende sprekers over uiteenlopende maatschappelijke thema's. Tijdens deze Café Apache buigen we ons over middenveldorganisaties die meer en meer de rol vervullen die door de overheid vervuld zou moeten worden.

  Sprekers: nog aan te kondigen

  Reserveer je plek op de site van Arenberg.


 • maart 2020


 • Café Apache #14 • Nieuwe woonvormen

  •  3 maart 2020

  Dinsdag 03/03/2020 (20u) @ Vooruit (Gent) / Tijdens Café Apache debatteren we met boeiende sprekers over uiteenlopende maatschappelijke thema’s. Tijdens deze Café Apache buigen we ons over de rol van stadsontwikkelingsbedrijven als Sogent en de opkomst van alternatieve woonvormen als cohousing, CLT en tiny houses. Sprekers: nog aan te kondigen Reserveer je plek op de site [meer info]

  Dinsdag 03/03/2020 (20u) @ Vooruit (Gent) /

  Tijdens Café Apache debatteren we met boeiende sprekers over uiteenlopende maatschappelijke thema's. Tijdens deze Café Apache buigen we ons over de rol van stadsontwikkelingsbedrijven als Sogent en de opkomst van alternatieve woonvormen als cohousing, CLT en tiny houses.

  Sprekers: nog aan te kondigen

  Reserveer je plek op de site van Vooruit.