AgendaArchief


 • mei 2018


 • Café Apache #4 – Redt Europa onze privacy?

  •  31 mei 2018
  •  19:30 - 22:00
  •  Apache, Turnhoutsebaan 110, 2140 Borgerhout (routebeschrijving)

  Een debat met met Kati Verstrepen (Liga voor Mensenrechten vzw), Matthias Dobbelaere (privacyjurist) en Rob Heyman (onderzoeker VUB/imec). [meer info]

  Deze maand wordt de nieuwe Europese privacyverordening van kracht. Die moet er voor zorgen dat persoonsgegevens in de EU beter beschermd worden én dat deze regels afdwingbaar zijn met boetes die kunnen oplopen tot 4% van de jaaromzet.

  Wat betekent dit voor onze privacy? Is de hervormde privacycommissie klaar voor haar nieuwe rol? Wat betekent dit voor de nieuwe data-economie? En kan de GDPR iets doen aan de almacht van Google en co?

  Apache gaat op donderdag 31 mei in gesprek over onze digitale rechten en de bedreigingen voor onze privacy met Kati Verstrepen (Liga voor Mensenrechten vzw), Matthias Dobbelaere (privacyjurist) en Rob Heyman (onderzoeker VUB/imec).

  Café Apache?

  Maandelijks organiseert Apache in het Reuzenhuis in Borgerhout een debat over een actueel thema. Het debat wordt live gestreamd op www.apache.be.

  De hele dag zal de website ook voor iedereen vrij toegankelijk zijn.

  U kan het debat zelf gratis bijwonen. Stuur een mailtje naar info@apache.be en we zetten de eerste dertig lezers op de gastenlijst. U zal een bevestigingsmail ontvangen.

  Het debat vindt plaats op 31 mei op onze redactie, Turnhoutsebaan 110, 2140 Borgerhout. We starten om 20u stipt. De deuren gaan om 19u30 open.

  meer info


 • juni 2018


 • Dag van Apache met betoog Joris Luyendijk

  •  2 juni 2018
  •  13:30 - 17:00
  •  12de verdieping Lindner Hotel, Lange Kievitstraat 125, 2018 Antwerpen (routebeschrijving)

  De Nederlandse journalist Joris Luyendijk geeft zijn kritische kijk op de media, na onze Algemene Vergadering. [meer info]

  Dit jaar organiseren we geen Algemene Vergadering zoals de voorbije jaren. We maken er een heuse Dag van Apache van.

  Tijdens de Algemene Vergadering leggen we onze plannen voor aan onze aandeelhouders. We staan voor belangrijke maanden en dat willen we op onze AV graag onderlijnen. Met inhoud zullen we het verschil maken. En dat is enkel mogelijk dankzij het engagement en de hulp van onze aandeelhouders.

  Na onze AV zetten we de deuren open voor alle leden en geïnteresseerden. Met een lezing van de Nederlandse verslaggever, auteur en antropoloog Joris Luyendijk zorgen we ervoor dat ook op de Dag van Apache inhoud heerst. Luyendijk geeft een uiteenzetting over de toekomst van de media.

  Tijdens de Dag van Apache reiken we ook de Pen van Apache aan een straffe onderzoeksjournalist uit. Zo kennen we de opvolger van Luc Pauwels.

  Praktische info

  De Algemene Vergadering start stipt om 13u30 en is enkel toegankelijk voor aandeelhouders.

  De lezing van Joris Luyendijk begint om 15u en is toegankelijk voor iedereen die zich inschrijft.

  Inschrijven voor de AV en de lezing is verplicht, want het aantal plaatsen is beperkt. Inschrijven kan op onze website.

  meer info


 • Borgerrio festival

  •  23 juni 2018
  •  11:00 - 22:00
  •  Turnhoutsebaan 110, 2140 Borgerhout (routebeschrijving)

  Borgerrio, het kleurrijkste festival van 't stad, gaat door op zaterdag 23 juni. Iedereen is welkom op dit gratis familiefestival.  [meer info]

  Borgerrio, het kleurrijkste festival van 't stad, gaat door op zaterdag 23 juni. Iedereen is welkom op dit gratis familiefestival.

  Epicentrum is de Turnhoutsebaan en zijstraten in Borgerhout. Maak je klaar voor een swingende mix van muziek, dans, sport, spel, lekker eten en de fantastische sfeer!

  Wij zorgen voor het gebouw van de redactie weer voor verkoeling en pittige onderwerpen. Ontmoet onze journalisten bij een drankje in een uitgelaten sfeer.

  Tot dan!

  meer info


 • Café Apache #5 – Hoe beleven nieuwe Belgen het nationalisme?

  •  28 juni 2018
  •  19:30 - 23:00
  •  Museum aan de Ijzer, Ijzerdijk 49, 8600 Diskmuide (routebeschrijving)

  In de schaduw van de IJzertoren organiseren we een pittig debat over identiteit en nationalisme bij nieuwe Belgen. [meer info]

  Hoe beleven nieuwe Belgen het nationalisme? Identificeren ze zich met Belgisch of Vlaams nationalisme? Zo niet, hoe kijken ze ernaar? Hebben ze andere nationalistische gevoelens? Hoe bepalen die hun identiteit?

  Samen met het museum aan de IJzer organiseren we een pittig debat met deze centrale vragen. De leden van het panel liggen nog niet helemaal vast, maar het zal de moeite zijn!

  Café Apache?

  Maandelijks organiseert Apache in het Reuzenhuis in Borgerhout of op locatie een debat over een actueel thema. Het debat wordt live gestreamd op www.apache.be.

  De hele dag zal de website ook voor iedereen vrij toegankelijk zijn.

  U kan het debat zelf gratis bijwonen. Stuur een mailtje naar info@apache.be en we zetten de eerste dertig lezers op de gastenlijst. U zal een bevestigingsmail ontvangen.

  Het debat vindt plaats op 28 juni in de museum aan de IJzer, Ijzerdijk 49, 8600 Diskmuide. We starten om 20u stipt. Het museum is die dag gratis geopend voor de leden van Apache.

  We sluiten af met ons traditioneel café, op de hoogste verdieping van de IJzertoren.


 • augustus 2018


 • Cultuurmarkt Antwerpen

  Apache slaat zijn tenten op de Cultuurmarkt op. We zullen er onze artikels als verhalen voorlezen, omdat de realiteit de fictie soms inhaalt. [meer info]

  Apache staat op de Cultuurmarkt in Antwerpen. Tijdens de Cultuurmarkt kan je genieten van gratis optredens in zalen en op buitenpodia in de Antwerpse binnenstad.

  Er is voor ieder wat wils: comedy, wereldmuziek, theater, klassieke muziek, jazz, literatuur, circus ... Bovendien zetten de Antwerpse musea gratis de deuren open ter gelegenheid van de Cultuurmarkt.

  Apache zal er zijn tent opslaan. Kom gerust langs en maak kennis met onze medewerkers. We zullen onze artikels als verhalen voorlezen, omdat de realiteit de fictie soms inhaalt, en we dat in de verf willen zetten.

  Onze zeteltjes staan klaar.

  meer info