AgendaArchief


 • augustus 2018


 • Cinema Apache #2 – ‘De Achtste Dag’

  •  23 augustus 2018
  •  20:00

  Op 23 augustus om 20u kan u weer genieten van een nieuwe ‘Cinema Apache’. Elke voorlaatste donderdag van de maand kunnen onze leden 4 dagen lang naar een topfilm kijken op apache.be. De Achtste Dag Deze maand is het de beurt aan ‘De Achtste Dag’ van Yang Ting Yuen & Robert Kosters. Een spannende thrillerdocumentaire [meer info]

  Op 23 augustus om 20u kan u weer genieten van een nieuwe 'Cinema Apache'. Elke voorlaatste donderdag van de maand kunnen onze leden 4 dagen lang naar een topfilm kijken op apache.be.

  De Achtste Dag

  Deze maand is het de beurt aan 'De Achtste Dag' van Yang Ting Yuen & Robert Kosters. Een spannende thrillerdocumentaire over de val van het Europese financiële stelsel in 2008. Aan de hand van de reddingsoperatie van FORTIS/ABN-Amro, nemen Europese leiders van toen ons mee naar de zeven meest spannende dagen. In 'De Achtste Dag' delen ze openhartig hun inzichten, frustraties en angsten. Wat gebeurde er echt in de achterkamers van de macht? En waar staan we nu, tien jaar later?


 • Cultuurmarkt Antwerpen

  Apache slaat zijn tenten op de Cultuurmarkt op. We zullen er onze artikels als verhalen voorlezen, omdat de realiteit de fictie soms inhaalt. [meer info]

  Apache staat op de Cultuurmarkt in Antwerpen. Tijdens de Cultuurmarkt kan je genieten van gratis optredens in zalen en op buitenpodia in de Antwerpse binnenstad.

  Er is voor ieder wat wils: comedy, wereldmuziek, theater, klassieke muziek, jazz, literatuur, circus ... Bovendien zetten de Antwerpse musea gratis de deuren open ter gelegenheid van de Cultuurmarkt.

  Apache zal er zijn tent opslaan. Kom gerust langs en maak kennis met onze medewerkers. We zullen onze artikels als verhalen voorlezen, omdat de realiteit de fictie soms inhaalt, en we dat in de verf willen zetten.

  Onze zeteltjes staan klaar.

  meer info


 • Café Apache #5 (verplaatst) – Hoe beleven nieuwe Belgen het nationalisme?

  •  30 augustus 2018
  •  19:30 - 23:00
  •  Museum aan de Ijzer, Ijzerdijk 49, 8600 Diksmuide (routebeschrijving)

  In de schaduw van de IJzertoren organiseren we een pittig debat over identiteit en nationalisme bij nieuwe Belgen. [meer info]

  Hoe beleven nieuwe Belgen het nationalisme? Identificeren ze zich met Belgisch of Vlaams nationalisme? Zo niet, hoe kijken ze ernaar? Hebben ze andere nationalistische gevoelens? Hoe bepalen die hun identiteit?

  Samen met het museum aan de IJzer organiseren we een pittig debat met deze centrale vragen. De leden van het panel liggen nog niet helemaal vast, maar het zal de moeite zijn!

  Café Apache?

  Maandelijks organiseert Apache in het Reuzenhuis in Borgerhout of op locatie een debat over een actueel thema. Het debat wordt live gestreamd op www.apache.be.

  De hele dag zal de website ook voor iedereen vrij toegankelijk zijn.

  U kan het debat zelf gratis bijwonen. Schrijf u in via deze pagina: https://www.apache.be/2018/06/15/cafe-apache-hoe-beleven-nieuwe-belgen-het-vlaams-nationalisme/ en we zetten u op de gastenlijst. U zal een bevestigingsmail ontvangen.

  Het debat vindt plaats op 30 augustus in de museum aan de IJzer, Ijzerdijk 49, 8600 Diskmuide. We starten om 20u stipt. Het museum is die dag gratis geopend voor de leden van Apache.

  We sluiten af met ons traditioneel café, op de hoogste verdieping van de IJzertoren.