AgendaArchief


 • november 2022


 • Regiojournalistiek, waakhond van de lokale democratie?

  •  12 november 2022

  UITGESTELD naar nader te bepalen datum @ EHS Campus Kanal (Brussel) Doe maar eens aan grondige journalistiek in tijden van sociale media, waarin beleidsmakers zelf hun nieuws op sociale media gooien en snelheid van doorslaggevend belang is. Hoe komt de politieke verslaggeving uit deze oefening? Is de lokale journalist een kritische waakhond, of eerder de [meer info]

  UITGESTELD naar nader te bepalen datum @ EHS Campus Kanal (Brussel)

  Doe maar eens aan grondige journalistiek in tijden van sociale media, waarin beleidsmakers zelf hun nieuws op sociale media gooien en snelheid van doorslaggevend belang is. Hoe komt de politieke verslaggeving uit deze oefening?

  Is de lokale journalist een kritische waakhond, of eerder de schoothond van de burgemeester? En blijft regiojournalistiek rendabel en betaalbaar in tijden van gratis nieuws? Ria Goris van de Erasmushogeschool Brussel deelt de resultaten van grootschalige bevragingen van regiojournalisten en lokale beleidsmensen (burgemeesters en schepenen) in Vlaanderen.

  Met onderzoeker Quint Kik (Stimuleringsfonds van de Journalistiek), Nadja Desmet (socialemediaburo.be, adviseur lokale beleidsmakers over het inzetten van sociale media), politiek verslaggever Sacha Van Wiele (Gazet Van Antwerpen), Lien Henderickx (chef regio bij News City - o.a. Het Laatste Nieuws en VTM Nieuws) en journalist Steven Vanden Bussche (Apache).

  > meer info en tickets