AgendaArchief


 • september 2018


 • Cinema Apache #3 – A leak in paradise

  •  23 september 2018
  •  20:00

  A leak in paradise Voor derde keer is er Cinema Apache: een film die we gratis aan onze leden aanbieden. Dit keer tonen we de documentaire van journalist David Leloup over de OffshoreLeaks. In 2008 lekt de Zwitserse bankier Rudolf Elmer voor het eerst gevoelige informatie over de louche geheimen van een Zwitserse bank op [meer info]

  A leak in paradise

  Voor derde keer is er Cinema Apache: een film die we gratis aan onze leden aanbieden. Dit keer tonen we de documentaire van journalist David Leloup over de OffshoreLeaks.

  In 2008 lekt de Zwitserse bankier Rudolf Elmer voor het eerst gevoelige informatie over de louche geheimen van een Zwitserse bank op de Kaaimaneilanden. Een nobele daad met verstrekkende gevolgen voor hem en zijn familie.

  De Luikse journalist David Leloup volgde jarenlang het bewogen leven van Rudolf Elmer, een Zwitserse bankier die de malpraktijken van zijn eigen bedrijf niet meer kan aanzien en besluit ze publiek te maken. Wanneer hij in 2008 voor het eerst informatie lekt naar het toen nog onbekende Wikileaks had hij geen idee wat de gevolgen zouden zijn van die daad.

  Hij verliest zijn baan, krijgt te maken met bedreigingen en intimidaties en een reeks van gerechtelijke procedures. Hij zit lange tijd in preventieve hechtenis, zonder enig bewijs, maar louter omdat hij heeft samengewerkt met WikiLeaks. Anderzijds bevatten de documenten die hij heeft gelekt een schat aan informatie over duistere praktijken binnen de internationale bankwereld. ‘A Leak in Paradise’ heeft een onthullend en angstaanjagend inzicht in een onbekende wereld: die van de 'offshore banking' en internationale belastingontduiking.

  Bekijk hier de trailer


 • Café Apache #6

  •  27 september 2018

  [meer info]