AgendaArchief


 • maart 2020


 • Café Apache #15 • Nieuwe woonvormen

  •  3 maart 2020

  Dinsdag 03/03 (20u) @ Vooruit (Gent) / Al in 2017 sprak de ondertussen afgeschafte Woonraad over een “wooncrisis in de onderste lagen van private huurmarkt”. Sindsdien zijn de prijzen niet gedaald. De wachtlijsten voor een sociale woning groeien ondertussen steeds verder aan. De recente afschaffing van de woonbonus zorgde voor heel wat commotie en een [meer info]

  Dinsdag 03/03 (20u) @ Vooruit (Gent) /

  Al in 2017 sprak de ondertussen afgeschafte Woonraad over een “wooncrisis in de onderste lagen van private huurmarkt”. Sindsdien zijn de prijzen niet gedaald. De wachtlijsten voor een sociale woning groeien ondertussen steeds verder aan. De recente afschaffing van de woonbonus zorgde voor heel wat commotie en een serieuze piek in de aankoop van woningen. De afschaffing van de woonbonus heeft wel als uiteindelijk doel wonen betaalbaarder te maken: afwachten of dat zal lukken.

  Behalve de overheid roeren zich ook allerhande burgerinitiatieven die datzelfde doel hebben: wonen betaalbaar maken en zo de wooncrisis helpen oplossen. Van coöperaties tot sociale renovaties, hoe hopen zij resultaat te boeken? Apache luistert en gaat in gesprek tijdens deze Café Apache, die in het teken van betaalbaar wonen staat.

  Sprekers: wooncoop, Collectief Goed, 100 huizen voor de Brugse Poort en Oana Bogdan

  Reserveer je (gratis) plek op de site van Vooruit.

  Onderdeel van: Women and children first