Als Bas een boek schrijft (bis)

26 januari 2011 Tom Cochez
Bas Luyten
Zonder iets te zeggen mag Bas Luyten toch heel wat pagina's vol babbelen.
Bas Luyten
Zonder iets te zeggen mag Bas Luyten toch heel wat pagina's vol babbelen.

"Bas Luyten, minnaar van Kim Geybels. Nu biecht hij alles op. Alleen in dit blad." Zo verlekkert Dag Allemaal deze week de lezer op de cover. Een instinker, want wie het interview met de ex-voorzitter van de N-VA jongeren leest, blijft op zijn honger naar sensatie.

Een sof

Nochtans passeerde Luyten eerder de revue in zowat alle kranten. Overal kondigde hij aan dat hij het boekje van N-VA eens en voor altijd zou opendoen. De Standaard beloofde zelfs dat Luyten de naam van een N-VA senator en zijn maîtresse bekend zou maken. Wie zijn de cokeneuzen van de Wetstraat? Wie doet het met wie in de N-VA? Wie weet zelfs hoe en waar? Bas Luyten zou het ons allemaal vertellen. Dat zegden de kranten tenminste.

Maar zoals gezegd: bij het openslaan van Dag Allemaal knapte de spanningsboog gelijk in twee. In het interview vallen geen namen, enkel algemene en vage beschuldigingen die de ex-NVA’er al eerder in de dagbladpers uitte. Een sof.

Onverhoopt succes

Voor iedereen, behalve voor Bas Luyten zelf, die er kennelijk een handboek ‘personal branding’ op heeft nagelezen. Eerst zweeg hij enkele maanden. Voldoende lang om de nieuwsgierigheid te prikkelen. Daarna kwam hij, als een soort ongenode gast op een nieuwjaarsreceptie, vertellen dat hij letterlijk een boekje over zijn ex-partij zou opendoen. Goed wetend dat regiojournalisten het zouden oppikken. Met wat succes zouden zelfs de kwaliteitskranten volgen.

De vraag is of het hele verhaal nu van de baan is. Als Bas Luyten zijn handleiding ‘personal branding’ tot op de laatste pagina heeft uitgelezen, valt te vrezen van niet. Want er is natuurlijk nog zijn ‘ophefmakend’ boek. Een datum is er nog niet, maar het voorspel was alvast een onverhoopt succes.

Toeters en bellen

En de dagbladpers? Die deed er vandaag zedig het zwijgen toe. Alleen De Standaard maakte zich zowaar wat vrolijk in de rubriek 'Kreten en Gefluister'. “Ex-NVA'er Bas Luyten kondigde vorige week met toeters en bellen aan dat hij een boekje ging opendoen over zijn voormalige partij”, lezen we daar. “In Dag Allemaal ging hij de naam verklappen van een N-VA-senator die overspel pleegt. Maar meer dan dat hijzelf eigenlijk geen jurist is, valt er niet te rapen.”

Over wie precies de toeters en bellen aan Bas Luyten heeft gehangen, vernemen we niets.

Hier voorziet de redactie van Apache ruimte voor een reactie van de auteur(s).
LEES OOK
Georges Timmerman / 31-10-2011

Platel Marc

Marc Platel was gedurende elf jaar hoofdredacteur van Het Belang van Limburg. Na zijn journalistieke leven werd hij chef van de studiedienst van de N-VA.
apache
Tom Cochez / 13-09-2011

Sharia hier, sharia daar, sharia overal

De sharia is dezer dagen bezig aan een steile opmars. Althans in Het Laatste Nieuws dat afgelopen weekend eventjes dacht een Islamitische rechtbank in Antwerpen te hebben gespot…
Het Laatste Nieuws ontdekte afgelopen weekend een islamitische rechtbank in Antwerpen
Tom Cochez / 31-08-2011

De Standaard, De Morgen en de Gravensteengroep

Dat De Standaard, in tegenstelling tot De Morgen, meer dan vijf bladzijden uittrekt voor veeleer positief gekleurde berichtgeving over de Gravensteengroep maakt de krant nog niet…
Tot eind 1999 stond rechts bovenaan De Standaard AVV-VVK - Alles Voor Vlaanderen, Vlaanderen Voor Kristus - de leuze van de Vlaamse Beweging (Foto AlphaDelta)