Wat doet Apache?

Apache stelt die vragen die commerciële mediabedrijven uit de weg gaan. Als onafhankelijke nieuwssite leggen we machthebbers het vuur aan de schenen. Zo geven we een stem aan mensen die er geen hebben. Onze onderzoeksjournalisten nemen de tijd om bloot te leggen wat er misloopt. Zo lees je bij Apache wat iedereen zou moeten weten. Inhoud heerst!

Van waar komt de naam ‘Apache’?

Wij haalden onze inspiratie in het Parijs van de Belle Epoque, bij de Apaches van Maurice Ravel.

Wie werkt mee aan Apache?

Apache vernieuwt, verjongt en verbreedt. Dat zie je, dat voel je. Maak kennis met onze medewerkers:

De Raad van Bestuur bestaat uit Dirk Apers, Bart De Waele, Charlotte Schoofs, Georges Timmerman, Charline Vandenberghe, André Van Halewyck en Jan Vangrinsven.

Word ook Apache!

 1. Krijg inzicht in complexe, maatschappelijke kwesties
 2. Hoor deze belangrijke stem in het maatschappelijk debat
 3. Bouw mee aan een unieke en noodzakelijke nieuwssite
 4. Stap in een snelgroeiende gemeenschap
 5. Geef het advertentievrije Apache.be de zuurstof die het nodig heeft om te ademen
 6. Word Apache!

Gratis proefartikels

Ben je overtuigd van de meerwaarde van Apache, maar weet je niet goed waar onze journalisten zoal hun tanden in zetten? Ontdek de scherpe pen van Apache in deze acht artikels die we (tijdelijk) gratis aanbieden.

Neem nu een abonnement op Apache, of word aandeelhouder en krijg er een gratis jaarabonnement bovenop.

 Onze visie en missie

Apache heeft de ambitie op korte termijn uit te groeien tot een breed, progressief en dwingend journalistiek project. Apache neemt daarbij de rol van ‘vierde macht’ voluit ter harte, voedt het maatschappelijk debat en plaatst in haar werking de essentie van journalistiek centraal: het kritisch bevragen van macht en het aanreiken van oplossingen.

Onze visie

 • Apache speelt in op een samenleving in verandering waarin debat, context en inzicht een noodzaak vormen
 • Apache zorgt vanuit een progressieve invalshoek voor kritische reflectie en inspiratie en reikt relevante informatie aan
 • Apache beantwoordt de behoefte aan diepgaande berichtgeving, onderzoeksjournalistiek en duiding
 • De lezers en leden van Apache dragen de duurzame en coöperatieve werking

Onze missie

 • Apache geeft een stem aan de mensen die niet gehoord worden, inspireert hen en houdt controle over de machthebbers
 • Apache verkent de impact van de samenleving in transitie, stipt trends aan, filtert ruis weg, controleert de macht, stelt problemen vast, kaart mistoestanden aan, legt verbanden, draagt oplossingen aan en wakkert het debat aan
 • Apache werkt vanuit een journalistiek, progressief en toekomstgericht referentiekader met als kernwaarden ‘verantwoord’, ‘integer’ en ‘zelfredzaam’
 • Apache staat ten dienste van haar lezers en leden en betrekt hen actief bij de werking

Progressief

Apache vult het woord ‘progressief’ in met de sociaal-maatschappelijke betekenis ervan: gericht op vooruitgang en strevend naar een welvarende, veilige, milieuvriendelijke, emancipatoire en rechtvaardige rechtsstaat. Apache maakt waarden als solidariteit, ecologische duurzaamheid, transparantie, democratie en zelfbeschikking expliciet. Apache schrijft zich in een stroming in die bouwt aan een samenleving die opkomt voor de zwakkeren, de planeet beschermt en elk individu de kans geeft om zich te ontplooien.

De onafhankelijke werking van de redactie staat in de Statuten en het Redactiestatuut.

Zij steunen Apache

Joren Seldeslachts, Marie Vinck en Rik van Cauwelaert dragen Apache een warm hart toe. Zij vertellen elk in een videoboodschap wat Apache zo bijzonder maakt. Zij steunen Apache. Jij ook?