DOSSIER - 7 ARTIKELS

De favoriete bouwpromotor van Bart De Wever

Bart De Wever arriveert op het feestje van zijn favoriete bouwpromotor Erik Van der Paal, in het gezelschap van zijn kabinetschef Philippe Beinaerts en de Antwerpse schepenen Koen Kennis en Fons Duchateau.

Apache ging een kijkje nemen en zag Bart De Wever, samen met quasi het volledige Antwerpse schepencollege aanschuiven voor de feestdis van de stille vennoot in de Land Invest Group.

De projectontwikkelaar kreeg tegen alle geldende regels en officiële adviezen in toch een vergunning voor hoogbouw aan de Tunnelplaats. Op de Slachthuissite, waar 2.400 nieuwe woningen gepland zijn, kreeg Land Invest van het stadsbestuur uitzicht op een wel zeer lucratieve deal.

Andere aanwezigen in 't Fornuis: de gevallen Open VLD machtspoliticus Geert Versnick, van corruptie verdachte PS'ers zoals Luc Joris, en de rechterhand van Didier Reynders, Jean-Claude Fontinoy.

Daarnaast een aantal spelers uit de vastgoedwereld maar ook de advocaten Walter Damen en Omar Souidi die, respectievelijk namens Land Invest Group en namens de ex-kabinetschef van Bart De Wever, samen 350.000 euro schadevergoeding van Apache eisen omwille van onze berichtgeving over de omstreden Antwerpse vastgoeddossiers waarin Erik Van der Paal centraal staat.

Wie is de man die er in slaagt 'une belle brochette' bij elkaar te brengen in 't Fornuis en waarom acteert Erik Van der Paal achter de schermen? We publiceren ook nieuwe documenten die Bart De Wever voor het eerst zwart op wit linken aan de omstreden bouwprojecten.

info
panorama_fish_eye Februari 2018
panorama_fish_eye December 2017
panorama_fish_eye November 2017