Als de herder verdwaalt, dolen de schapen

1 september 2018 Tom Cochez
lesotho_goats_landscape_karg-697268.jpg!d
(Foto: pxhere)

In volle glorie, bijna alsof ze nooit is weggeweest.

Dat was deze week niet anders.

'De Wever krijgt konijn op bezoek', kopte Het Laatste Nieuws boven een bijdrage over een tamme langoor die sinds enige tijd ongenood de achtertuin van de De Wevers vol komt poepen.

Gelukkig, zo vernemen we middels quotes van de man des huizes zelf, blijkt het tamme konijn hartelijk welkom op de groene pelouse van de Antwerpse burgervader.

lesotho_goats_landscape_karg-697268.jpg!d
(Foto: pxhere)

Jeanetten

't Is maar dat u het weet. Aangesterkt door de vakantie pareren we nu haast moeiteloos de verleiding tot een parallel met ongenode asielzoekers.

Maar om Francken Theo konden we helaas ook deze week niet heen.

Van de gevierde staatssecretaris is al langer bekend dat z'n hart vol is waar z'n mond van overloopt. Of omgekeerd. Hoe dan ook, dat blijkt niet van holebi's, transgenders, onderbroeken en epileren te zijn.

Allemaal jeanetten volgens Francken Theo. Verder van de Vlaamse identiteit kan een beetje man niet staan.

Een antwoord op de vraag wat die Vlaamse identiteit dan wel mag zijn, zochten en vonden we deze week waar een mens ze kan verwachten: onder de IJzertoren.

Holebi's, transgenders, ... Allemaal jeanetten volgens Francken Theo. Verder van de Vlaamse identiteit kan een beetje man niet staan

Haaks op die Vlaams identiteit: Bert Bultinck. Het meest recente editoriaal van de Knack-hoofdredacteur noopte Boudewijn Bouckaert, die u nog kent Van Lijst Dedecker, tot een pleidooi voor diens ontslag.

Helaas kwispelt de immer lichtjes helmboswuivende rechtse denker, in zijn strijd voor een radicale vrije meningsuiting, dusdanig hard met z'n staart dat hij zelf omvalt.

Geert

Maar goed, in tijden waarin Mia Doornaert politiek benoemd wordt, mogen rechtse denkers wat meer.

Geert Wilders mag zelfs naar Antwerpen komen. Niet dat we Geert een denker zouden noemen, maar van de Antwerpse burgemeester - doorgaans toch benauwd voor terroristen - kreeg de ook al lichtjes helmboswuivende, de toelating om een Antwerps handje te komen schudden met Filip Dewinter.

Tijd dat de niet-Belgen wat meer gaan stemmen, dunkt ons dan. In het Waals Gewest trekt straks bijna een kwart van de niet-Belgen naar de stembus. In Vlaanderen slechts 11 procent.

Waarmee nogmaals wordt aangetoond dat er in Vlaanderen zeker en vast geen structureel racisme bestaat.

Tot genoegen!

LEES OOK