Bijna 20% meldingen transmigratie gaat over dezelfde mensen

 Leestijd: 3 minuten

1

Cijfers van het aantal onderscheppingen van vluchtelingen op weg naar Engeland geven een vertekend beeld van de problematiek. In de eerste zes maanden van 2018 meldde de Dienst Vreemdelingenzaken 6.431 aanhoudingen van ‘transmigranten’, maar in zeker ...

In het kort

Cijfers van het aantal onderscheppingen van vluchtelingen op weg naar Engeland geven een vertekend beeld van de problematiek. In de eerste zes maanden van 2018 meldde de Dienst Vreemdelingenzaken 6431 aanhoudingen van ‘transmigranten’, maar in zeker 1154 gevallen gaat het om dezelfde mensen die keer op keer opnieuw opgepakt worden. Uit cijfers die Apache opvroeg blijkt dat steeds meer vluchtelingen dubbel geteld worden in de statistieken.

De afgelopen weken wordt steeds vaker gesproken over een ‘opflakkerend probleem’ van transmigratie. Het werkelijke aantal ‘transmigranten’ ligt echter veel lager dan de Dienst Vreemdelingenzaken doet uitschijnen. Bijna 20% van de meldingen van illegale transmigratie gaat over telkens dezelfde mensen.

Apache vroeg de ‘dubbeltellingen’ van de afgelopen drie jaar op bij de DVZ. Uit die cijfers blijkt dat mensen steeds vaker meermaals worden opgepakt en weer vrijgelaten. De sterke stijging in het aantal aanhoudingen van de afgelopen maanden betekent dus niet dat er ook daadwerkelijk meer vluchtelingen zijn.

Lees het volledige artikel

Word lid

Leden genieten deze voordelen:

  • Onthulling en duiding
  • Een onafhankelijke redactie
  • 5.000+ artikels
  • Geen advertenties
  • Ruimte voor debat
Steunlidmaatschap€ 10,00
Maandlidmaatschap€ 9,00
Jaarlidmaatschap€ 6,66
2-jaarlidmaatschap€ 6,25

Ontdek alle formules

Word lid

Word jij lid van Apache? Lees direct verder en steun onafhankelijke onderzoeksjournalistiek. Nu al vanaf 6,25 euro per maand.


Ja, ik word lid