Café Apache – Redt Europa onze privacy?

 Leestijd: 1 minuut0

Eind deze maand wordt de nieuwe Europese privacyverordening van kracht. Die moet er voor zorgen dat persoonsgegevens in de EU beter beschermd worden én dat deze regels afdwingbaar zijn met boetes die kunnen oplopen tot 4% van de jaaromzet.

Café Apache
Elke laatste donderdag van de maand organiseert Apache in het Reuzenhuis in Borgerhout een debat over een actueel thema. Die dag is de website voor iedereen vrij toegankelijk.

Wat betekent dit voor onze privacy? Is de hervormde privacycommissie klaar voor haar nieuwe rol? Wat betekent dit voor de nieuwe data-economie? En kan de GDPR iets doen aan de almacht van Google en co?

Apache gaat op donderdag 31 mei in gesprek over onze digitale rechten en de bedreigingen voor onze privacy met:

  • Kati Verstrepen (voorzitter Liga voor Mensenrechten)
  • Matthias Dobbelaere (privacyjurist)
  • Rob Heyman (onderzoeker VUB/imec)

Locatie: Reuzenhuis, Turnhoutsebaan 110, 2140 Borgerhout
Datum: donderdag 31 mei
Aanvangsuur: 20u (deuren 19u15)

Volg het debat via de livestream op deze pagina!

Vanaf 20u zenden we het debat live uit.

Of kom langs in ons café!

Plaatsen zijn beperkt! De eerste 30 leden die een mailtje sturen naar info@apache.be kunnen een plaats in het publiek bemachtigen.

Lees ook ons dossier over privacy en de nieuwe data-economie.

Privacy

 

Auteur: Redactie Apache

Apache is gegroeid uit de blog De Werktitel, de eerste Vlaamse professionele blog geschreven door professionele journalisten. De Werktitel zag op 14 oktober 2009 het levenslicht, Apache nam op 24 februari 2010 zijn plaats in. Maar het werk startte al in het voorjaar van 2009. Toen staken enkele Vlaamse journalisten de koppen bij elkaar en beslisten zich in een avontuur te storten. Omdat degelijke, ongebonden journalistiek nodig is.