Apache start crowdfunding

 Leestijd: 1 minuut10

Sinds de doortocht van hoofdredacteur Karl van den Broeck bij De Afspraak wordt Apache door reacties overstelpt. Mensen willen hun steun betuigen. Er weerklinken oproepen om een crowdfunding op poten te zetten. Er zijn plannen om een benefiet voor de persvrijheid te organiseren…

Crowdfunding

Alle info over hoe Apache te steunen, sommen we hier graag voor jou op.

Inderdaad, gisteren schreven we nog dat we deze zaak niet meteen aan een grote inzamelactie wilden koppelen. Apache steunen kan immers nu al: op de eerste plaats door aandelen te kopen en mede-eigenaar te worden van onze lezerscoöperatie. Het kan ook door een (steun)abonnement te nemen. Dat gebeurt momenteel volop en daar kunnen we jullie niet genoeg voor bedanken.

Maar die opties volstaan niet. Of beter: ze zijn buiten de geestdrift en de verbolgenheid van heel veel lezers gerekend. De ideeën – het ene al wat wilder dan het andere – schieten daarbij als paddenstoelen uit de grond. En als we eerlijk mogen zijn: het is fantastisch om te zien hoe de stelling dat mensen voor niets meer te enthousiasmeren zouden zijn, geweld wordt aangedaan.

apache-gekneveld-logo-b

Met de kleine ploeg die we hebben, proberen we te reageren op iedereen die ons een hart onder de riem steekt en op elk idee dat ons wordt aangereikt. De komende dagen zetten we alles op alles om de plannen die overal opborrelen te stroomlijnen en verder uit te werken.

Crowdfunding voor persvrijheid

Maar met één ding gaan we nu al van start: een crowdfunding voor persvrijheid. Meer info daarover volgt, maar wie wil steunen met een zelf te bepalen bedrag kan dat via de knop en de hyperlinks hieronder.

Het geld zal gebruikt worden voor juridische ondersteuning, voor diepgravende journalistiek en in de strijd voor het behoud van de persvrijheid.

Ik steun de actie voor persvrijheid

Je kan je gift overschrijven op het rekeningnummer BE55 5230 8045 8444 (de BIC-code is TRIOBEBB) op naam van De Werktitel cvba, Antwerpen.

Geef als mededeling ‘Ik steun Apache’. Het bedrag mag je uiteraard zelf bepalen.

Of je kan via Paypal of met een kredietkaart online een gift doen. Je klikt daarvoor op de knop hieronder.
Ik word mede-eigenaar

Je kan ook mede-eigenaar van Apache worden. Apache is een initiatief van De Werktitel cvba, een erkende coöperatie helemaal in handen van lezers en sympathisanten. Als je coöperant wordt, maak je niet enkel een statement voor straffe onderzoeksjournalistiek, maar kan je zelf de niet-redactionele strategie van Apache bepalen.

Coöperant worden, kan al vanaf 150 euro. En je krijgt er een gratis jaarabonnement bij.

Meer info op www.apache.be/investeer.

Ik word lid

Ook met de aankoop van een lidmaatschap op Apache steun je ons. Naast het jaarabonnement (80 euro) beschikken we ook over een steunabonnement van 120 euro. De procedure om lid te worden, start je op de registratiepagina.

Ken je trouwens vrienden of kennissen die interesse hebben in onderzoeksjournalistiek, diepgravende berichtgeving of duiding, mail hen en laat ook hen met Apache kennis maken.

Apache gekneveld logo-2Social media

Wil je graag kenbaar maken dat je Apache een warm hart toedraagt in de strijd voor persvrijheid?

Ook dat kan! Download hier het logo dat je kan gebruiken als profielfoto op Facebook, Twitter, Instagram…

Auteur: Redactie Apache

Apache is gegroeid uit De Werktitel, de eerste Vlaamse blog geschreven door professionele journalisten. De Werktitel zag op 14 oktober 2009 het levenslicht, Apache nam op 24 februari 2010 zijn plaats in. Maar het werk startte al in het voorjaar van 2009, toen een aantal journalisten de koppen bij elkaar staken en beslisten om zich in een avontuur te storten. Omdat degelijke, ongebonden journalistiek nodig is.

Auteur: Liesbeth Van Houdt

Licentiaat communicatiewetenschappen. Werkte in de culturele sector als coördinator communicatie voor o.a. Zomer van Antwerpen en schreef freelance voor Sanoma. Was in 2016 en 2017 redactiecoördinator van Apache.

Word lid

Word jij lid van Apache? Lees direct verder en steun onafhankelijke onderzoeksjournalistiek. Nu al vanaf 6,25 euro per maand.


Ja, ik word lid