NASA maakt dramatische opwarming aarde zichtbaar

2

Het NASA Goddard Institute for Space Studies heeft een filmpje online gezet dat op spectaculaire wijze duidelijk maakt hoe de aarde verder opwarmt. Geen afbrokkelende gletsjers of beelden van watersnood, gewoon een wereldkaart waarop de evolutie van de temperatuur tussen 1880 en 2011 in kleur werd geprojecteerd.

De data van de NASA maken duidelijk hoe de opwarming van de aarde vooral het laatste decennium in sneltreinvaart verder gaat. Voor de animatie werd de gemiddelde temperatuur tijdens de periode 1951-1980 als ijkpunt genomen. Temperaturen lager dan dat gemiddelde worden van licht tot donkerblauw aangegeven, temperaturen hoger dan het gemiddelde in de periode 1951-1980 van geel over oranje tot rood en bruin.

Opgemerkt

Apache Nieuws