Bouw uw eigen gletsjer

9 maart 2012 Tom Cochez
vrouwenag

De opwarming van de aarde zorgt ook in de Himalaya voor smeltende gletsjers en bijhorend watertekort in dorpen die tot voor kort voor de groei van hun gewassen teerden op het smeltwater uit de hoger gelegen bergen.

Een systeem waarbij water van hogerop wordt gekanaliseerd en in kleine doses doorstroomt zodat het water makkelijker bevriest, laat toe om 'nieuwe gletsjers' te maken. De eerste gletsjer van de hand van de Chinese ingenieur is een voetbalveld groot en zorgt (opnieuw) voor succesvolle oogsten in het laagland. Vandaag overleven 300 families dankzij de nieuwe gletsjer.

LEES OOK
Tom Cochez / 31-01-2012

NASA maakt dramatische opwarming aarde zichtbaar

Een wereldkaart waarop de evolutie van de temperatuur tussen 1880 en 2011 in kleur werd geprojecteerd.
opwarming
Bram Souffreau / 09-05-2011

Renewables can fuel society, say world climate advisers

80% van de energiebehoefte uit hernieuwbare energie halen, is haalbaar, zegt het klimaatpanel van de Verenigde Naties.
apache