Wilmet Marcel

0

Marcel Wilmet studeerde letterkunde aan de VUB en behaalde een licentie pers- en communicatiewetenschappen. Hij trad in 1973 in dienst bij Het Laatste Nieuws. Daar werd hij eerst rubriekleider informatica, daarna adjunct-hoofdredacteur en ten slotte hoofdredacteur.

Biografieën Vlaamse hoofdredacteurs

Naar de overzichtspagina met de biografieën van de Vlaamse hoofdredacteurs

In 1996, toen het duo Jaak Smeets-Paul Daenen hoofdredacteur werd, kreeg Wilmet de titel directeur-hoofdredacteur. Een jaar later werd hij ontslagen, zonder dat daar een reden voor werd gegeven. ‘Er speelden helemaal geen professionele redenen, laat staan professionele fouten mee bij mijn ontslag’, reageerde Wilmet. ‘Het gaat om structurele redenen. De structuur van de redactie is veranderd en daarom ben ik weg.’ Zijn functie werd gewoon geschrapt.