Vanpraet Gunther

0

Gunther Vanpraet werd in mei 2006 aangesteld als adjunct-hoofdredacteur van Het Nieuwsblad/Het Volk/De Gentenaar. De Oostendenaar begon zijn loopbaan in 1991 als reporter aan de kust. Daarna werd hij chef van de gerechtelijke verslaggeving West-Vlaanderen, buitenlandreporter, editiechef Antwerpen-Brabant-Limburg en vanaf 2002 chef nieuws van dezelfde krant. Hij kreeg als specifieke opdracht de regionale verslaggeving uit te breiden en te versterken.

Biografieën Vlaamse hoofdredacteurs

Naar de overzichtspagina met de biografieën van de Vlaamse hoofdredacteurs

Op het moment van zijn aanstelling als adjunct werden de VUM-kranten nog geleid door algemeen hoofdredacteur Peter Vandermeersch. Dirk Remmerie was hoofdredacteur van Het Nieuwsblad en Elke Colpaert was naast Vanpraet eveneens adjunct-hoofdredacteur. Van dit team bleef na goed een jaar niemand meer over: Remmerie werd ontslagen, Colpaert nam ontslag en Vanpraet verdween uit de journalistiek. Hij werd in 2007 afgevaardigd bestuurder van de vzw Economisch Huis Oostende.

Quote: ‘Journalistiek is een fantastisch beroep, al was ik er in de praktijk al een tijdje uit. De laatste jaren schreef ik wel nog commentaarstukjes, maar had ik meer een managementfunctie. Veel van wat ik geleerd heb als journalist, zal ik kunnen gebruiken in het Economisch Huis.’