Van Waterschoot Jerry

0

Jerry van Waterschoot (geboren in 1948 in Wilrijk), een licentiaat in de toegepaste economische wetenschappen, kwam als redacteur bij De Financieel-Economische Tijd in 1972. Hij werd coördinator van de cel financiën en werd in 1979 adjunct-hoofdredacteur.

Biografieën Vlaamse hoofdredacteurs

Naar de overzichtspagina met de biografieën van de Vlaamse hoofdredacteurs

Op 1 augustus 1988 promoveerde hij tot hoofdredacteur van de FET, als opvolger van Eugeen Magiels, die met pensioen ging en die gedurende twintig jaar, sinds de oprichting van de krant in 1968, hoofdredacteur was. In 1993 werd Van Waterschoot directeur van de redactie, verantwoordelijk voor de algemene lijn van de krant en voor de vertegenwoordiging naar buiten toe. Als hoofdredacteur werd hij opgevolgd door Hans Maertens.

Eind 1994 besloot hij de krant te verlaten. Hij werd vervolgens woordvoerder en medewerker van de studiedienst van de Bank Brussel Lambert (BBL), een bank die inmiddels werd overgenomen door ING.