Van Hassel Günther

0

Günther Van Hassel begon als krantenjournalist, onder meer bij Gazet van Antwerpen. In 2005 kreeg hij de vraag om hoofdredacteur te worden van P-Magazine. ‘Ik heb geen moment getwijfeld’, vertelde hij aan De Morgen. ‘Ik ben nu eenmaal iemand die altijd denkt dat hij het betere weet. Zo zit ik in elkaar. Als je dan de kans krijgt om je grote gelijk te bewijzen, mag je die niet laten schieten. Al moet ik wel toegeven dat het hoofdredacteurschap net iets meer inhoudt dan ik vooraf had ingeschat. Er komen dingen op je af die helemaal nieuw zijn. Onderhandelingen voeren, budgetten controleren, administratie bijhouden: het houdt gewoon nooit op.’

Biografieën Vlaamse hoofdredacteurs

Naar de overzichtspagina met de biografieën van de Vlaamse hoofdredacteurs

In september 2008 werd beslist om de redacties van het weekblad P-Magazine en het maandblad Ché samen te voegen. Beide bladen zijn eigendom van Think Media Magazines van uitgever Maurice De Velder. Ben Pays, hoofdredacteur van Ché, werd de laan uit gestuurd en Van Hassel werd hoofdredacteur van beide bladen, geassisteerd door Michaël Lescroart als redactiechef. In september 2009 moest hij het hoofdredacteurschap van P-Magazine weer afstaan, en werd hij opgevolgd door Lescroart.