Remmerie Dirk

31 oktober 2011 Georges Timmerman
apache
Biografieën Vlaamse hoofdredacteurs

Naar de overzichtspagina met de biografieën van de Vlaamse hoofdredacteurs

Remmerie werd eind 2000 adjunct-hoofdredacteur ad interim, als tweede in bevel onder Luc Soens, die waarnemend hoofdredacteur werd, na het vertrek van zijn voorganger Rik Vanwalleghem. De benoemingen werd begin 2001 officieel. Op dat moment werd ook Mathias Danneels adjunct-hoofdredacteur, maar na enkele maanden hield die het voor bekeken.

Toen Guido Van Liefferinge in september 2001 werd binnengehaald als algemeen hoofdredacteur van Het Nieuwsblad, bleven zowel Soens als Remmerie in functie. Anderhalf jaar later, na het vertrek van Van Liefferinge, werd Remmerie zelf cohoofdredacteur, samen met Frank Buyse.

Buyse besloot evenwel begin 2006 ontslag te nemen. Dat was op het moment dat Peter Vandermeersch algemeen hoofdredacteur werd van alle Coreliokranten. Remmerie bleef over als enige hoofdredacteur van Het Nieuwsblad en kreeg Elke Colpaert als adjunct-hoofdredacteur. Enkele maanden later werd ook Gunther Vanpraet benoemd tot adjunct-hoofdredacteur.

In september 2007 nam Remmerie ontslag bij Corelio, bijna gelijktijdig met Colpaert. Hij werd als hoofdredacteur opgevolgd door Michel Vandersmissen. Remmerie stapte over naar De Morgen, waar hij door toenmalig hoofdredacteur Klaus Van Isacker werd binnengehaald als chef van de cultuur- en mediaredactie. Gelijktijdig met het collectief ontslag bij De Morgen, in mei 2009, kreeg Remmerie een andere functie bij Het Laatste Nieuws.

LEES OOK