Keysers Paul

0

Paul Keysers was redacteur van Panorama en Sport International. Hij kreeg enige bekendheid met een boek over de moord op veearts Karel Van Noppen.

Biografieën Vlaamse hoofdredacteurs

Naar de overzichtspagina met de biografieën van de Vlaamse hoofdredacteurs

In maart 1996 werd Keysers door de raad van bestuur van De Persgroep voorgedragen tot hoofdredacteur van De Nieuwe Gazet, als opvolger van Raymond De Craecker. Maar nog voordat Keysers goed en wel in functie was getreden, stuitte de benoeming op een veto van de Stichting De Nieuwe Gazet en werd hij ontslagen. Die stichting is samengesteld uit prominente Antwerpse liberalen, die oordeelden dat Keysers niet het juiste profiel had, onder meer omdat er klachten tegen hem liepen ingediend door de politici Ward Beysen en Wivina Demeester.

Zo had Keysers het evenwel niet begrepen. Hij beweerde dat hij een arbeidscontract voor onbepaalde duur had afgesloten en al een maand aan de slag was op de hoofdzetel van De Persgroep in Kobbegem. Keysers besloot zijn ontslag juridisch aan te vechten en eiste een schadevergoeding van 100.000 euro.

In plaats van Keysers werd in oktober 1996 de toen 30-jarige Peter Verbruggen benoemd tot hoofdredacteur van De Nieuwe Gazet. Verbruggen kreeg wel de zegen van de stichting. Keysers werd in 2003 de overkoepelende hoofdredacteur van de mannenbladen Menzo en Maxim, eigendom van de uitgeverij Meta Media Group.