Huylenbroeck Pierre

0

Pierre Huylenbroeck was slechts twee jaar lang hoofdredacteur van De Tijd. Hij volgde in april 2009 Frank Demets op, die een stap opzij deed en als senior writer nog een tijdje aan de slag bleef bij de zakenkrant, tot hij overstapte naar De Morgen.

Biografieën Vlaamse hoofdredacteurs

Naar de overzichtspagina met de biografieën van de Vlaamse hoofdredacteurs

Huylenbroeck studeerde af als handelsingenieur aan de VUB. Na een korte carrière in de banksector ging hij in 1993 in de journalistiek, bij de toenmalige De Financieel-Economische Tijd. Hij was achtereenvolgens journalist financiën, chef markten & conjunctuur en ten slotte nieuwsmanager van De Tijd en tijd.be.

In juni 2011 kondigde Huylenbroeck aan dat hij zijn functie ‘de komende maanden’ wilde neerleggen. Bij de aanstelling van Isabel Albers als nieuwe hoofdredacteur, in augustus 2011, werd Huylenbroeck senior writer