Buyse Frank

0

Frank Buyse (geboren in 1959 in Kortrijk) behaalde in 1983 aan de Rijksuniversiteit Gent zijn diploma’s van licentiaat in de sociologie en psychologische en pedagogische wetenschappen. Hij begon zijn beroepsloopbaan als socioloog. Na twee jaar stapte hij in de journalistiek. Hij werkte onder meer voor De Morgen, Het Laatste Nieuws en Sportmagazine. Buyse werkte ook een jaar voor het Brusselse reclamebureau Saatchi & Saatchi.

Biografieën Vlaamse hoofdredacteurs

Naar de overzichtspagina met de biografieën van de Vlaamse hoofdredacteurs

Buyse was voorts van bij de lancering betrokken bij Menzo, een mannenblad van uitgeverij Mediaxis. Hij werd in 2000 hoofdredacteur van het nieuwe blad, maar moest begin 2002 alweer vertrekken. De samenwerking werd stopgezet als gevolg van een verschil in visie over de journalistieke richting die het maandblad uit moest gaan. Het blad haalde ook de vooropgestelde verkoopcijfers niet. Buyse werd vervangen door Thomas Siffer.

In de zomer van 2003 kon Buyse aan de slag als cohoofdredacteur van Het Nieuwsblad, samen met Dirk Remmerie. Het duo werd aangesteld ter vervanging van Guido Van Liefferinge, die bedankt werd voor bewezen diensten. In februari 2006, toen Peter Vandermeersch algemeen hoofdredacteur werd van alle Coreliokranten, besloot Buyse uit eigen beweging op te stappen als hoofdredacteur van Het Nieuwsblad. Hij verliet de journalistiek en werd commercieel manager van voetbalclub KV Kortrijk.