Land Invest Gate: één klik verwijderd van de cocaïnemaffia

 Leestijd: 13 minuten

3

Gespreid over negen maanden betaalde Land Invest Project Management – zeg maar de cockpit van de omstreden Antwerpse projectontwikkelaar van sterke man Erik Van der Paal en zijn Nederlandse kompaan Marc Schaling –  in 2016, in ...

In het kort

Gespreid over negen maanden betaalde Land Invest Project Management – zeg maar de cockpit van de Antwerpse projectontwikkelaar van sterke man Erik Van der Paal en zijn Nederlandse kompaan Marc Schaling –  in totaal 274.065 euro aan de schimmige, intussen failliete vennootschap S.A.S. Project.

De eigenaar van die vennootschap, Maati K. duikt op in de escalerende Antwerpse cocaïneoorlog en verkocht zijn vennootschap door aan een kompaan van de ‘Brusselse Rambo’, een Brusselse crimineel die zich – kalshnikov in de hand – specialiseerde in het doen betalen van openstaande rekeningen in het misdaadmilieu.

Waarom factureerde een schimmige vennootschap, gelinkt aan de Antwerpse cocaïneoorlog en het Brusselse misdaadmilieu, op korte tijd zo’n hoge bedragen aan LIPM, mee geleid door de man die ruim een jaar terug het bijna voltallige Antwerpse college naar z’n feestje in sterrenrestaurant ’t Fornuis wist te halen? De sterke man ook achter een aantal omstreden Antwerpse vastgoeddossiers die kon rekenen op de welwillende steun van het Antwerpse college en de ongebreidelde geldstromen van het Luikse pensioenfonds Ogeo Fund, geleid door Stéphane Moreau.

Lees het volledige artikel

Word lid

Leden genieten deze voordelen:

  • Onthulling en duiding
  • Een onafhankelijke redactie
  • 5.000+ artikels
  • Geen advertenties
  • Ruimte voor debat
Steunlidmaatschap€ 10,00
Maandlidmaatschap€ 9,00
Jaarlidmaatschap€ 6,66
2-jaarlidmaatschap€ 6,25

Ontdek alle formules

Word lid

Word jij lid van Apache? Lees direct verder en steun onafhankelijke onderzoeksjournalistiek. Nu al vanaf 6,25 euro per maand.


Ja, ik word lid