Land Invest betaalde gerechtskosten ex-kabinetschef De Wever

 Leestijd: 3 minuten

5

Projectontwikkelaar Land Invest legde minstens 18.000 euro op tafel om de gerechtskosten van de voormalige kabinetschef van Bart De Wever te betalen. Die diende een forse schadeclaim tegen Apache in, na berichtgeving over omstreden politieke beslissingen ...

In het kort

Projectontwikkelaar Land Invest legde minstens 18.000 euro op tafel om de gerechtskosten van de voormalige kabinetschef van Bart De Wever te betalen. Die diende een forse schadeclaim tegen Apache in, na berichtgeving over omstreden politieke beslissingen in Antwerpse vastgoeddossiers van Land Invest.

Uit documenten die Apache kon inkijken, blijkt dat Land Invest minstens drie betalingen uitvoerde ten gunste van het advocatenkantoor Souidi & Souidi. Het gaat om overschrijvingen van achtereenvolgens 5.293,75 euro, 7.260 euro en 5.445 euro.

Omar Souidi die samen met zijn broer het advocatenkantoor runt, trad de voorbije jaren op als advocaat voor Joeri Dillen, de voormalige Antwerpse kabinetschef van Bart De Wever.

De betalingsbewijzen van Land Invest aan de advocaat van Joeri Dillen maken duidelijk dat de favoriete bouwpromotor van Bart De Wever zijn toenmalige kabinetschef financieel ondersteunde.

Lees het volledige artikel

Word lid

Leden genieten deze voordelen:

  • Onthulling en duiding
  • Een onafhankelijke redactie
  • 5.000+ artikels
  • Geen advertenties
  • Ruimte voor debat
Steunlidmaatschap€ 10,00
Maandlidmaatschap€ 9,00
Jaarlidmaatschap€ 6,66
2-jaarlidmaatschap€ 6,25

Ontdek alle formules

Word lid

Word jij lid van Apache? Lees direct verder en steun onafhankelijke onderzoeksjournalistiek. Nu al vanaf 6,25 euro per maand.


Ja, ik word lid