Dossier ex-ministers

0

Wat doen ministers eigenlijk na hun ambtsperiode? Klopt het vaak gehoorde verhaal dat ze meteen de bedrijfswereld induiken en oogsten wat ze eerder, via hun beleid, hebben gezaaid? Apache.be schetst het professionele parcours van onze ex-ministers. Geen usual suspects, zoals Jean-Luc Dehaene of Steve Stevaert, van wie onderhand iedereen de politieke na-carrière kent. Wel enkele minder opvallende oud-ministers die daarom niet minder hard bouwen aan hun nieuwe loopbaan.

(Foto: historic brussels)

(Foto: historic brussels)

We spitsen ons toe op de opmerkelijkste parcours van de ex-ministers uit de jaren 2003 en 2004 en gebruiken hun officiële mandatenreeksen, die sinds 2005 in het Belgisch Staatsblad verschijnen, hierbij als houvast. Onderstaande verhalen brengen we de komende dagen. De komende weken en maanden vullen we het dossier verder aan.

De auteur, Bartel Volckaert houdt de blog journalinks, over openbaarheid van bestuur en overheidsdata bij. Enkele portretten verschenen eerder op journalinks maar werden geüpdatet voor Apache.be.

JournalinksDit artikel is het gevolg van een samenwerking tussen Apache.be en Journalinks.
Word lid

Word jij lid van Apache? Lees direct verder en steun onafhankelijke onderzoeksjournalistiek. Nu al vanaf 6,25 euro per maand.


Ja, ik word lid