Antwerpse scholen moeten zelf betalen voor tolken

Tom Cochez
Naamloos
Naamloos

Scholen in Antwerpen kunnen vandaag gebruik maken van een door de stad gratis aangeboden tolkendienst. Het is een manier om, bijvoorbeeld bij oudercontacten, anderstalige leerlingen en hun ouders de noodzakelijke uitleg te geven en nauwer bij de school te betrekken.

Scholen wijzen op de budgettaire impact van de beslissing. De tolkendienst wordt 'onbetaalbaar', vooral voor de scholen die vandaag een zwakker economisch publiek aanspreken.

Liesbeth Homans daarover in Gazet van Antwerpen:

Als scholen tolken nodig hebben voor op oudercontacten moeten ze daar voor betalen. Ik zie niet in waarom Antwerpen als enige gemeente in Vlaanderen gratis tolken ter beschikking moet stellen.

Het volledige artikel leest u hier

Het commentaarstuk leest u hier

LEES OOK
Steven Vanden Bussche, Samira Ataei / 10-06-2020

Mondmaskers: hoe de Belgische modesector buitenspel werd gezet

Defensie liet bij de bestelling van mondmaskers snelheid primeren boven kwaliteit. Uit documenten die Apache kon inkijken blijkt dat verschillende voorschriften tijdens de lopende…
mask-4964589
Redactie Apache / 03-05-2019

Formateurs: jij kan het schudden

Wie wil er nog peilingen en stemtests als u gewoon zelf een regering kan vormen? Speel nu Formateurs™, het politieke kaartspel van Apache.
Screen Shot 2019-04-30 at 20.30.03
Steven Vanden Bussche / 05-12-2018

Twee Turken erelid PEN Vlaanderen: 'Nationalisme creëert onvermijdelijk haat'

De Turkse onderzoeksjournalist Ahmet Sik en essayist en romanschrijver Ahmet Altan zijn twee nieuwe ereleden van Pen Vlaanderen. 'Nationalisme creëert onvermijdelijk haat', zegt…
Ahmet Altan (Foto (c) Picture Alliance/Photoshot)