Cia steunt Jihad

Tom Cochez
url
url

De Deen Morton Storm bekeerde zich in zijn Deense cel plots tot de Islam. Toen hij vrij kwam, trok hij naar de Britse Midlands. Morton Storm werd Murad Storm en zijn zoon noemde hij naar Bin Laden.

Storm radicaliseerde en riep op tot steun voor extremistische groepen als Al Muhajiroun, een sinds 2010 in Groot-Brittannië verboden groep verwant aan Al Qaeda. Hij zwaaide daarbij ook met veel geld en reisde geregeld naar Jemen en Denemarken, alhoewel hij officieel geen inkomen had.

Helemaal opmerkelijk wordt zijn verhaal wanneer de CIA de man 250.000 euro zou hebben overhandigd om op te treden als 'huwelijksmakelaar' tussen Anwar al Awlaki, een bekend Jemenitisch salafist en een blonde Europese bruid.

Het hele verhaal leest u hier

LEES OOK
Steven Vanden Bussche, Samira Ataei / 10-06-2020

Mondmaskers: hoe de Belgische modesector buitenspel werd gezet

Defensie liet bij de bestelling van mondmaskers snelheid primeren boven kwaliteit. Uit documenten die Apache kon inkijken blijkt dat verschillende voorschriften tijdens de lopende…
mask-4964589
Redactie Apache / 03-05-2019

Formateurs: jij kan het schudden

Wie wil er nog peilingen en stemtests als u gewoon zelf een regering kan vormen? Speel nu Formateurs™, het politieke kaartspel van Apache.
Screen Shot 2019-04-30 at 20.30.03
Steven Vanden Bussche / 05-12-2018

Twee Turken erelid PEN Vlaanderen: 'Nationalisme creëert onvermijdelijk haat'

De Turkse onderzoeksjournalist Ahmet Sik en essayist en romanschrijver Ahmet Altan zijn twee nieuwe ereleden van Pen Vlaanderen. 'Nationalisme creëert onvermijdelijk haat', zegt…
Ahmet Altan (Foto (c) Picture Alliance/Photoshot)