Vernietigende analyse van Fox door Media Matters

0

De Amerikaanse zender Fox heeft naar aanleiding van de naderende presidentsverkiezingen een filmpje gemaakt waarin het de beloftes van president Obama toetst aan de realiteit van vandaag. Het resultaat is vernietigend. Het oordeel van de organisatie Media Matters For America ook. Het filmpje is weinig meer dan propaganda voor de Grand Old Party en heeft zelfs de vormgeving van een campagnefilmpje meegekregen.

De Amerikaanse mediawaakhond Media Matters heeft grote kritiek op de beweringen van Fox over president Obama. (Foto Media Matters For America)

Media Matters heeft een aantal van de beweringen van Fox uit het filmpje onder de loep genomen en uitgebreid weerlegd. Fox zegt bijvoorbeeld dat Obama verantwoordelijk is voor de hoge werkloosheidscijfers in Amerika. Niet waar, volgens Media Matters. De werkloosheid was al ernstig aan het klimmen onder president Bush. Toen Obama aan de macht kwam, werd die trend afgeremd.

Andere verwijten van Fox behelzen dat Obama verantwoordelijk zou zijn voor de fors gestegen olieprijzen, terwijl hij daar in de praktijk weinig invloed op heeft. Verder zou Obama ook de volle verantwoordelijkheid dragen voor de gigantische staatsschuld, terwijl een groot deel daarvan een rechtstreekse erfenis is van Bush.

De bewuste video van Fox:

Media Matters bekritiseert Fox ernstig voor het duidelijke gebrek aan objectiviteit dat uit het filmpje blijkt. Niet alleen wordt er een duidelijk conservatief standpunt ingenomen, maar een groot deel van de ‘feiten’ dat erin aangehaald wordt zijn eenvoudigweg niet correct of afkomstig van conservatieve bronnen. De duidelijke politieke oriëntatie van Fox is voor Media Matters duidelijk een doorn in het oog.

Opgemerkt

Apache Nieuws