Hoe rechtvaardig is de uitwijzing van Scott Manyo?

0

Hoe logisch is het om een jongere die actief de maatschappij helpt ondersteunen, daaruit te verwijderen op basis van het al dan niet hebben van een verblijfsvergunning? Die vraag stelt Steunpunt Jeugd zich naar aanleiding van de beslissing om scoutsleider Scott Manyo terug te sturen naar zijn geboorteland Kameroen.

Op de website van Stamp Media vraagt beleidsmedewerker Matti Vandemaele van Steunpunt Jeugd zich af of de verschillende overheden met de uitwijzing van Scott Manyo niet ingaan tegen hun eigen Jeugdbeleidsplan en hun andere doelstellingen. “Speelt de rol die je opneemt in de samenleving voor wie niet in orde is met zijn of haar verblijfsdocumenten dan toch niet mee?”

Vandemaele trekt de kwestie verder open en wijst erop dat het probleem veel breder is dan alleen maar het geval van Scott:

Het verhaal van Scott is slechts het topje van de ijsberg in de problematiek van de niet-begeleide minderjarigen. Hoe kan het toch dat we als samenleving geen passende en structurele antwoorden vinden op ronddolende gezinnen met baby’s, bedelende Roma-kinderen en niet begeleide minderjarigen die al maanden op Brusselse hotelkamers leven?

Opgemerkt

Apache Nieuws