Jobs en stages bij Apache

Wij werven aan! Apache heeft ambitie en daarvoor zoeken we mensen met talent.

 


Deeltijds verkoper

Apache zoekt een gedreven verkoper voor één dag per week. Als verkoper maak je Apache mee mogelijk en breng je onze berichtgeving bij een steeds groter publiek. Je hebt voeling met kwaliteitsjournalistiek. Je begrijpt ook de eigenheid van een social profit bedrijf. En uiteraard kan je verkopen.

Apache stelt de vragen die commerciële mediabedrijven uit de weg gaan. Als onafhankelijk nieuwsmedium leggen we machthebbers het vuur aan de schenen. Zo geven we een stem aan mensen die er geen hebben.

Jouw uitdaging

 • Je herkent potentiële doelgroepen, voert prospectie uit en overtuigt bedrijven, organisaties en publieke instellingen.
 • Je matcht de beste oplossing uit ons assortiment aan abonnementen en licenties met de potentiële klant.
 • Jouw relatie met de klant stopt niet na het afronden van een verkoop. Je luistert ook naar hun noden en vragen, en zoekt, samen met de Apache-ploeg, een oplossing.
 • Je volgt de bestaande contracten op en neemt met de klant contact op om hun abonnementen of licenties te verlengen.
 • Je denkt samen met het team van Apache na over de B2B-salesstrategie, de targets en de campagnes.
 • Je houdt in Teamleader jouw contacten, campagnes en contracten bij.

Jouw profiel

 • Je hebt ervaring in sales. Ervaring met B2B-sales is een troef.
 • Je hebt commercieel inzicht en weet hoe je op lange termijn het meeste uit een contract kan halen.
 • Je weet hoe aan de slag te gaan met databases en een CRM-systeem. Ervaring met Teamleader en Mailchimp is een plus.
 • Je neemt graag initiatief, je voelt je verantwoordelijk voor je werk en je kan zelfstandig werken.
 • Je bent niet bang om te telefoneren en stapt indien nodig een (koffie)bar binnen om hen van Apache te overtuigen.
 • Je bent een sociale teamplayer, en je zoekt graag samen met collega’s naar een oplossing in het belang van Apache.
 • Je kent Apache en je zet je graag in voor kwaliteitsvolle onderzoeksjournalistiek.

Apache biedt jou

 • Een deeltijdse job als verkoper (één dag per week).
 • Een contract (freelance, vast contract, interim, via vennootschap) en een vergoeding (commissie of niet, etc) die we samen bespreken zodat jij je er goed bij voelt.
 • Een kantoor in hartje Antwerpen, vlakbij het centraal station. Thuiswerk als je dat wenst.
 • De kans om Apache mee uit te bouwen en jezelf te blijven ontwikkelen.
 • Een ontzettend boeiende werkomgeving met maatschappelijke relevantie en enthousiaste collega’s.

Heb je interesse om als verkoper Apache hogerop te tillen, stuur dan een motivatiemail samen met jouw cv vóór 16 mei 2021 door naar Bram Souffreau, mede-oprichter van Apache: bram@apache.be.


Journalistieke bijdrage

Je kan een journalistieke (gast-)bijdrage insturen, waarvan je denkt dat ze aansluit bij wat Apache doet. Dat kan concreet naar het e-mailadres redactie@apache.be. Wij lezen de ingezonden stukken altijd door, en proberen ook telkens zo snel mogelijk te antwoorden. Je kan zowel een nieuwsstuk, als een analyse, opinie, column of een stuk rond mediakritiek inzenden. Daarnaast kan je voor de rubriek ‘Goed Gelezen’ ook artikels uit andere media insturen, waarvan je vindt dat we ze zeker niet over het hoofd mogen zien.


Stage

Het is mogelijk om stage te lopen bij Apache, zowel op de redactie als bij de ondersteunende diensten (marketing, development, administratie). Als je je kandidaat wil stellen, stuur je een mail naar redactie@apache.be met daarin een korte motivatie en je cv, de naam van je opleiding en de instelling waaraan je die volgt.

Voor stages op de redactie voeg je aan je e-mail minimum één zelfgeschreven stuk, waarvan je denkt dat het inhoudelijk aansluit bij wat Apache brengt.

Wij vinden het belangrijk om stagiairs zoveel mogelijk bij te brengen en hen de kans te geven zich ten volle te ontwikkelen. Daarbij gaat een grote eigen inbreng gepaard met heel wat verantwoordelijkheid.


Vrijwilligers

We zijn steeds op zoek naar enthousiaste vrijwilligers. Heb je een band met Apache en wil je ons graag een handje helpen? Dat kan door flyers of stickers uit te delen op evenementen, door een ludieke cartoon of een mooie foto in te zenden, of zelfs gewoon door onze berichten op Facebook of Twitter te delen en je vrienden uit te nodigen om Apache te volgen op de sociale media. Ook al lijkt het voor jou misschien een kleine moeite, toch help je er ons enorm mee vooruit.

Daarnaast zoeken we ook geëngageerde vrijwilligers De Werktitel vzw.

Wil je ons helpen, mail dan naar marketing@apache.be.