DOSSIER - 10 ARTIKELS

Tekenen van leven in Doel: Jeroen Janssen wint Bronzen Adhemar 2018

uitgelichte afbeelding

Janssens fietst al 7 jaar lang elke week richting het met de sloop bedreigde polderdorp Doel. Al tekenend legt hij er verslag van het leven. De voorbije maanden waren zijn reportages tweewekelijks te zien op Apache.

Al sinds de jaren zestig is de Vlaamse Overheid verwikkeld in een slepende procedure om de Antwerpse haven aan de linkerscheldeoever uit te breiden. Tientallen jaren lang was de toekomst van het poldergebied rond Doel daardoor onzeker. Het nieuwe Saeftinghedok zou precies op de plek van het dorp komen.

In de 11 jaar dat hij er komt, heeft Janssen de onzekerheid over de toekomst van het dorp van dichtbij meegemaakt. Zelf heeft hij zijn bedenkingen bij de uitbreiding. “Er wordt vaak niet bij stilgestaan of zulke ongebreidelde economische groei wel verstandig is”.

In het cultuurhuis de Warande in Turnhout in Turnhout loopt nog tot 15 januari de gratis overzichtstentoonstelling 'De zoon van Kuifje - Jeroen Janssen, winnaar Bronzen Adhemar 2018'. Daar is onder meer het ontstaan van de reeks rond Doel te zien, die op Apache als voorpublicatie getoond werd.

info
panorama_fish_eye Januari 2019
panorama_fish_eye Augustus 2018
panorama_fish_eye Juli 2018
panorama_fish_eye Juni 2018
panorama_fish_eye Mei 2018