'Hoera, ik heb een record beet!'

De Helpdesk
de helpdesk met bart de wever
Deze week biedt De Helpdesk een 'safe space' aan voor een triomfantelijke politiebaas. (Foto's: CC BY 2.0 Miel Pieters (Wikimedia) en freepic.diller (Freepik))

Met Rosa van De Helpdesk. Wat kan ik in deze zowel letterlijk als figuurlijk donkere tijden voor u betekenen?

- 535, Rosa, 535! Een dagrecord. Een his-to-risch record.

Ik zou u graag feliciteren, beste …

- De Wever. Bart. Burgervader, voorzitter voor het leven, stormtroepenaanvoerder van de Antwerpse politie.

Dat is een mond vol, meneer De Wever.

'Oh, wat ben ik trots op mijn korps! 535 klimaatactivistische criminelen hebben wij in een zuiverende beweging van straat geveegd!'

- Wil je me voor de duur van het gesprek Heer Stormtroepenaanvoerder noemen? Ik ga ervan uit dat dit een safe space is waar een mens zichzelf mag en kan zijn?

Dat is de essentie van De Helpdesk, meneer euh Heer Stormtroepenaanvoerder.

- Wat fijn als u dat zo zegt, Rosa.

U gewaagde van een record?

- 535, Rosa. Nooit eerder werden er op een dag zo veel mensen opgepakt. En wij, in Antwerpen hebben dat record gevestigd. Oh, wat ben ik trots op mijn korps! Trots als een vader op een zoon die in zijn voetstappen treedt. Iets wat ik spijtig genoeg niet mag meemaken. Integendeel. Maar daarvoor bel ik nog wel een andere keer. Nu bel ik omdat mijn borst zo opzwelt van triomf dat ik bang ben dat die zal exploderen. 535 klimaatactivistische criminelen hebben wij in een zuiverende beweging van straat geveegd. Zwiep. Al gebiedt de eerlijkheid te zeggen dat het er 535 min 6 zijn.

U rondde voor het gemak naar boven?

- Nee, we hebben per ongeluk Etienne, Jean, Dirk, Bart, Kris en Guido van schilderbedrijf Vercammen opgepakt. Wat wil je? Het codewoord was witte pakken oppakken en die gasten stapten in witte pakken uit hun camionette om de gevel van frituur Het Draakske te witten. De politie heeft kordaat hun verfborstels in beslag genomen en hen in hun eigen bestelwagen afgevoerd. Een vergissing bleek achteraf. De staat van verwarring was groot. Dus ja, een kleine uitschuiver is snel gemaakt.

Ze werden opgepakt omdat ze witte pakken droegen? Zijn witte pakken strafbaar?

- Op z’n minst verdacht.

Toch niet voor een schildersbedrijf?

- Niet voor een schildersbedrijf, nee. Maar het was code rood voor witte pakken! Onze waakzaamheid was tot het uiterste gespannen en sorry, wij zijn ook maar mensen die dan al eens een foutje maken. Dat weegt niet op tegen het gigantische, fenomenale arrestatierecord dat we nog steeds gevestigd hebben. 535 of 529, dat maakt het verschil niet. Allez, het is eigenlijk 519.

Nog een schildersbedrijf dat per abuis werd opgepakt?

'Witte pakken oppakken! Dat is mijn korps. Niet denken, doen.'

- Ongediertebestrijdingsbedrijf De Verdelger. Julien kwam met zijn negen mannen uit Hotel Imperial gewandeld na een nacht bedwantsen bestrijden. Een patrouille merkte een kleine samenscholing van tien mannen in witte pakken op rond een middelgrote vrachtwagen en ze hebben de gegeven orders perfect opgevolgd. Witte pakken oppakken. Dat is mijn korps. Niet denken, doen. Ik verwijt hen niets. Julien had moeten weten dat het geen dag was om in wit pak over straat te lopen. Ik zeg niet dat hem schuld treft, maar het was alleszins onvoorzichtig gedrag. Dan zoek je het toch een beetje zelf.

Ik las dat er wel wat geweld was gebruikt.

- Geweld, geweld. Die activististjes overdrijven alles en altijd. Moord en brand schreeuwen ze omdat er ochgottekes wat CO₂ in de lucht zit. Weette wat gij en ik uitademen, Rosa. CO₂. Natuurlijk zit dat in de lucht. Ik zal ne keer goed uitblazen. Hop, nog meer CO₂! Moeten we stoppen met ademen, misschien? Hysterici, dat zijn het, die klimaatgekkies. Volgens hen stevenen we daadwerkelijk op de Apocalyps af als we vlees eten, melk drinken, gas verbranden of godbetert van Antwerpen naar Kortrijk vliegen. Zal ik u eens wat zeggen, Rosa?

U bent al druk bezig, Heer Stomtroepenaanvoerder.

- Als we al die dingen niet meer doen, dan dreigt de Apocalyps pas echt. Dan stuiken onze westerse waarden én economie in elkaar. Maar waar was ik gebleven? Eens rekenen. 535 min 6 min 10 … bij 519. Wat een topdag voor stormafdeling Antwerpen.

Stormafdeling Antwerpen?

'We zullen er alles aan doen de luchthaven van Deurne te beschermen tegen de geest van afbraak die sommigen trachten te verspreiden!'

- Als ik herverkozen word, wordt dat de naam van het Antwerpse politiekorps. Want wat een geweldig korps heb ik onder mijn gezag staan! Ik heb hen onmiddellijk publiekelijk op mijn sociale media daar geluk voor gewenst. En over dat mogelijke geweld dat eventueel enigszins op een bepaalde manier zou zijn gebruikt: ik wacht de analyse af. Maar tot het tegendeel bewezen is, zeg ik: puik opgetreden van de Antwerpse politie. Rosa, ge ziet dat nu niet, maar ik maak een hartje met mijn handen. Dat is voor de politie, want ik zeg nogmaals: mijn hartelijkste gelukwensen.

Hartverwarmend, meneer De Wever. Maar ik heb nog wat verder gerekend. Hoe staat u – puur hypothetisch – tegenover een instelling die driemaal meer kost dan opbrengt en die voor het grootste deel overeind wordt gehouden met snel gerekend 200 miljoen euro belastinggeld?

- Over welk cultureel stinkhol hebben we het hier? Als het onder mijn bevoegdheid valt, dan is mijn antwoord klaar en duidelijk: onmiddellijk sluiten. Het is tijd om korte metten te maken met die subsidieslurpende elitaire yogasnuivende linkiewinkies en hun veel te dure woke hobby’s. Niet op kosten van de samenleving, dat zeg ik! Amai, Rosa, zo’n safe space doet echt deugd.

Ik las zonet voor uit de jaarrekening van de Luchthaven van Deurne.

- Dat is iets anders. Vliegen is dromen. Vliegen is vooruitgang. Vliegen is vrijheid. Vliegen is een economische activiteit. Die moeten en zullen we in Antwerpen behouden. Dat laten wij ons niet afpakken. Een stad zonder luchthaven is als een …

… nationalist zonder natie?

- Wat ik wil zeggen, Rosa, we zullen er alles aan doen de luchthaven van Deurne te beschermen tegen de geest van afbraak die sommigen trachten te verspreiden. Tegen hen zeg ik: stormafdeling Antwerpen staat paraat!

De privévliegtuigen zijn dus blijven vliegen, zaterdag? Daar heeft uw stormafdeling voor gezorgd?

- Nee, de privéjets zijn aan de grond gebleven. Mijn politiekorps heeft uit voorzorg het terrein afgesloten dat de activistische klimaatcriminelen wilden bezetten. Wat hun niet gelukt is. 535, Rosa, 535.

519.

- 519 hebben we er opgepakt. Tsjakkaa. In de bak!

En de politie heeft hun plannen per abuis uitgevoerd?

- Nee, Rosa, je begrijpt het niet. Ik zal het nog eens uitleggen. De politie heeft een arrestatierecord gevestigd en zo de actie in de kiem gesmoord.

Door de luchthaven te bezetten?

- Inderdaad.

In plaats van de actievoerders?

- Euhm, niet echt in plaats van, maar ja, goh, tja.

Gaat het, Heer Stormaanvoerder?

- Hier moet ik even bij gaan zitten.

Neem uw tijd, Heer Stormtroepenaanvoerder. Ik ben er voor u.

- Wat zou een mens zonder Helpdesk zijn?

LEES OOK
De Helpdesk / 27-04-2024

'Help, zogenaamde democraten steken mij de loef af!'

Deze week kreeg De Helpdesk een in zijn eer gekrenkte dictator aan de lijn.
De Helpdesk met Bashar al-Assad
De Helpdesk / 20-04-2024

'Help, Bart kan zijn creativiteit nergens meer kwijt'

Deze week kreeg De Helpdesk een geplaagde echtgenote aan de lijn die pal achter haar man blijft staan.
De Helpdesk met Ines De Vos
De Helpdesk / 13-04-2024

'Help, ik kost de maatschappij te veel'

Deze week kreeg De Helpdesk een bedaagde beller aan de lijn die de maatschappij niet meer tot last wil zijn.
De Helpdesk met Luc Van Gorp