Het lobbycircuit achter deregulering voor nieuwe gentechnieken

 Leestijd: 13 minuten

2

Onderzoeksinstellingen zoals het Vlaams Instituut voor Biotechnologie en grote biotechbedrijven oefenen steeds meer druk uit op administraties en politici om de regelgeving rond de nieuwe genbewerkingstechnieken of nieuwe generatie ggo’s te versoepelen. Tientallen documenten die lobbywaakhond ...

In het kort

Onderzoeksinstellingen zoals het Vlaams Instituut voor Biotechnologie (VIB) en grote biotechbedrijven oefenen steeds meer druk uit op administraties en politici om de regelgeving rond de nieuwe genbewerkingstechnieken of nieuwe generatie ggo’s te versoepelen. Tientallen documenten die lobbywaakhond Corporate Europe Observatory (CEO) verzamelde, tonen de technieken en strategieën die de lobbygroepen gebruiken.

Eind april wordt allicht duidelijk of de Europese Commissie het besluitvormingsproces in gang zet om te dereguleren. Het is uitkijken naar het standpunt van ons land, dat eerder al akkoord ging om een studie aan te vatten.

Lees het volledige artikel

Word lid

Leden genieten deze voordelen:

  • Onthulling en duiding
  • Een onafhankelijke redactie
  • 5.000+ artikels
  • Geen advertenties
  • Ruimte voor debat
Steunlidmaatschap€ 10,00
Maandlidmaatschap€ 9,00
Jaarlidmaatschap€ 6,66
2-jaarlidmaatschap€ 6,25

Ontdek alle formules

Word lid

Word jij lid van Apache? Lees direct verder en steun onafhankelijke onderzoeksjournalistiek. Nu al vanaf 6,25 euro per maand.


Ja, ik word lid