De Morgen bestaat niet meer

 Leestijd: 8 minuten

6

In 2019 vierde De Morgen haar veertigste verjaardag (de eerste krant verscheen op 1 december 1978). In de publicaties naar aanleiding van dat heuglijke feit, vertelde ze haar lezers niet dat de échte De Morgen al ...

In het kort

In 2019 vierde De Morgen haar veertigste verjaardag (de eerste krant verscheen op 1 december 1978). In de publicaties naar aanleiding van dat heuglijke feit, vertelde ze haar lezers niet dat de échte De Morgen al sinds 31 december 2006 niet meer bestaat. Op die dag werd de langzame transformatie voltooid van ‘onafhankelijk, progressief dagblad voor Vlaanderen’ naar een kopblad van DPG Media.

Dit is het eerste deel van een zesdelige zomerreeks, waarin Karl van den Broeck vertelt hoe Christian Van Thillo van De Persgroep (nu DPG Media) een uitgekiende sluipmoord pleegde op De Morgen, op dat moment de belangrijkste onafhankelijke progressieve stem van Vlaanderen.

De laatste krant. Zes afleveringen. Een zomer lang, elke woensdag.

Lees het volledige artikel

Word lid

Leden genieten deze voordelen:

  • Onthulling en duiding
  • Een onafhankelijke redactie
  • 5.000+ artikels
  • Geen advertenties
  • Ruimte voor debat
Steunlidmaatschap€ 10,00
Maandlidmaatschap€ 9,00
Jaarlidmaatschap€ 6,66
2-jaarlidmaatschap€ 6,25

Ontdek alle formules

Word lid

Word jij lid van Apache? Lees direct verder en steun onafhankelijke onderzoeksjournalistiek. Nu al vanaf 6,25 euro per maand.


Ja, ik word lid