Woonzorgcentra waren enkel op papier klaar voor coronacrisis

 Leestijd: 7 minuten

0

Te weinig maskers. Te weinig personeel. Te weinig knowhow. Terwijl de kapitaalmarkten honderden miljoenen euro uit onze woonzorgcentra zogen, ontbrak de politieke wil om er te investeren in levensreddende infectiepreventie. Zorgverstrekkers, verpleegkundigen, directies van woonzorgcentra, … allemaal ...

In het kort

Te weinig maskers. Te weinig personeel. Te weinig knowhow. Terwijl de kapitaalmarkten honderden miljoenen euro uit onze woonzorgcentra zogen, ontbrak de politieke wil om er te investeren in levensreddende infectiepreventie.

Zorgverstrekkers, verpleegkundigen, directies van woonzorgcentra, … allemaal beschrijven ze hetzelfde gevoel: ze stonden vooraan in de strijd tegen het coronavirus, maar ze moesten vechten zonder wapens.

‘Het laagje vernis is er wel: iedereen netjes in dezelfde kledij en af en toe een doos pralines voor de bewoners of het personeel, maar tegelijk wordt achter de schermen bespaard op alles wat denkbaar is.’

Lees het volledige artikel

Word lid

Leden genieten deze voordelen:

  • Onthulling en duiding
  • Een onafhankelijke redactie
  • 5.000+ artikels
  • Geen advertenties
  • Ruimte voor debat
Steunlidmaatschap€ 10,00
Maandlidmaatschap€ 9,00
Jaarlidmaatschap€ 6,66
2-jaarlidmaatschap€ 6,25

Ontdek alle formules

Word lid

Word jij lid van Apache? Lees direct verder en steun onafhankelijke onderzoeksjournalistiek. Nu al vanaf 6,25 euro per maand.


Ja, ik word lid