Het koninklijk geheim van de G-Bank

 Leestijd: 6 minuten

5

De affaire van de oplichting rond de Feluy-raffinaderij kreeg een veelbelovende uitloper in de richting van anonieme rekeningen bij de Generale Bank, die op naam stonden van leden van de koninklijke familie. Dat onderzoeksspoor werd evenwel ...

In het kort

De affaire van de oplichting rond de Feluy-raffinaderij kreeg een veelbelovende uitloper: anonieme rekeningen bij de Generale Bank die op naam stonden van leden van de koninklijke familie. Dat onderzoeksspoor werd evenwel meteen van hogerhand afgeblokt.

Journalist en mede-oprichter van Apache Georges Timmerman verzamelde 45 jaar lang persknipsels, rapporten, nota’s, processen-verbaal en andere documenten. Hij duikt in zijn archief en serveert vergeten, verwaarloosde, verloren én nieuwe verhalen, zonder directe aanleiding en zonder link met de actualiteit. Noem het een vorm van journalistieke archeologie, een genre dat zich situeert in het niemandsland tussen berichtgeving en geschiedschrijving.

Lees het volledige artikel

Word lid

Leden genieten deze voordelen:

  • Onthulling en duiding
  • Een onafhankelijke redactie
  • 5.000+ artikels
  • Geen advertenties
  • Ruimte voor debat
Steunlidmaatschap€ 10,00
Maandlidmaatschap€ 9,00
Jaarlidmaatschap€ 6,66
2-jaarlidmaatschap€ 6,25

Ontdek alle formules

Word lid

Word jij lid van Apache? Lees direct verder en steun onafhankelijke onderzoeksjournalistiek. Nu al vanaf 6,25 euro per maand.


Ja, ik word lid