‘Wekelijks in contact met honderden potentiële dragers van het virus’

 Leestijd: 6 minuten

0

Klanten die zonder gêne in elk stuk fruit knijpen, of net compleet ingepakt de winkel binnenkomen. Een stormloop op toiletpapier, klanten die te dichtbij komen, en een overschot aan hobby-virologen. De supermarkten draaien al de hele ...

In het kort

Klanten die zonder gêne in elk stuk fruit knijpen, of net compleet ingepakt de winkel binnenkomen. Een stormloop op toiletpapier, en te veel hobby-virologen.

De supermarkten draaien al de hele coronacrisis op volle toeren, en ook de medewerkers doen gewoon door. Medewerker Rik Trifin staat op de eerste rij. ‘Als we de mensen niet tegenhouden, is van social distancing weinig sprake.’

Apache spreekt met de sterkhouders van onze maatschappij, tegen wil en dank. Ze krijgen doorgaans weinig maatschappelijke waardering en verdienen zeker niet de hoogste lonen, maar hielden wel de samenleving draaiende toen de wereld tijdens de coronacrisis tot stilstand kwam. 

Lees het volledige artikel

Word lid

Leden genieten deze voordelen:

  • Onthulling en duiding
  • Een onafhankelijke redactie
  • 5.000+ artikels
  • Geen advertenties
  • Ruimte voor debat
Steunlidmaatschap€ 10,00
Maandlidmaatschap€ 9,00
Jaarlidmaatschap€ 6,66
2-jaarlidmaatschap€ 6,25

Ontdek alle formules

Word lid

Word jij lid van Apache? Lees direct verder en steun onafhankelijke onderzoeksjournalistiek. Nu al vanaf 6,25 euro per maand.


Ja, ik word lid