Dit is hét moment voor Belgische ‘new social & green deal’

 Leestijd: 6 minuten

35

Armoede is een sluipmoordenaar. Het glipt soms stiekem iemands leven binnen of kan juist plotsklaps toeslaan. Armoede verschuilt zich achter karakterloze gevels of in donkere steegjes, maar kan ook pijnlijk zichtbaar zijn.

In het kort

Armoede is een schandvlek voor onze samenleving. In ons land is tijdens de lockdown­periode het aantal mensen in armoede toegenomen.

Willen we een sociaal en economisch bloedbad vermijden, een zekere levenskwaliteit bereiken of handhaven dan mag economische groei niet het enige navigatie-instrument zijn. Onze economie mag aan de ene kant de sociale grens van de menselijke waardigheid en aan de andere kant de ecologische grens van onze planeet niet overschrijden.

Ons land heeft nood aan een ‘new social & green deal’. Investeringen verhogen het welzijn en creëren jobs. De terugverdieneffecten en het rendement van de investeringen moeten een hoger inkomen en een lagere belasting garanderen voor iedereen.

Lees het volledige artikel

Word lid

Leden genieten deze voordelen:

  • Onthulling en duiding
  • Een onafhankelijke redactie
  • 5.000+ artikels
  • Geen advertenties
  • Ruimte voor debat
Steunlidmaatschap€ 10,00
Maandlidmaatschap€ 9,00
Jaarlidmaatschap€ 6,66
2-jaarlidmaatschap€ 6,25

Ontdek alle formules

Word lid

Word jij lid van Apache? Lees direct verder en steun onafhankelijke onderzoeksjournalistiek. Nu al vanaf 6,25 euro per maand.


Ja, ik word lid