Coronastaat en gedesorganiseerde democratie

 Leestijd: 4 minuten

1

Midden vorige week kondigden enkele politieke geschiedkundigen een interessante ontdekking aan. De titelplaat van Leviathan zou in een hoek een pittig detail bevatten. Het in 1651 gepubliceerde traktaat is een klassieker van Thomas Hobbes, uitvinder van ...

In het kort

Doet Leviathan nog een belletje rinkelen? Dat is het meesterwerk van Thomas Hobbes, uitvinder van de moderne politieke filosofie en diens bijbehorend concept van ‘staatssoevereiniteit’. Het traktaat werd in 1651 gepubliceerd en blijft vandaag de dag nog steeds een belangrijk politiek en filosofisch onderzoeksstuk.

Midden vorige week kondigden enkele politieke geschiedkundigen een interessante ontdekking aan. De titelplaat van Leviathan zou in een hoek een pittig detail bevatten. In dit stuk bespreekt Anton Jäger deze interessante ontdekking en reflecteert daarbij op onze huidige politieke situatie in coronatijden.

Lees het volledige artikel

Word lid

Leden genieten deze voordelen:

  • Onthulling en duiding
  • Een onafhankelijke redactie
  • 5.000+ artikels
  • Geen advertenties
  • Ruimte voor debat
Steunlidmaatschap€ 10,00
Maandlidmaatschap€ 9,00
Jaarlidmaatschap€ 6,66
2-jaarlidmaatschap€ 6,25

Ontdek alle formules

Word lid

Word jij lid van Apache? Lees direct verder en steun onafhankelijke onderzoeksjournalistiek. Nu al vanaf 6,25 euro per maand.


Ja, ik word lid