Pleidooi voor democratische controle over technologie

 Leestijd: 7 minuten

0

Wendy Liu ging van Google-medewerker, over stereotiepe oprichter van een start-up, naar socialistisch militant, en daarover schreef ze haar boek ‘Abolish Silicon Valley.’ Een gesprek met Liu over haar ‘theoretische terugblik’, de broodnodige hervorming van de ...

In het kort

Wendy Liu ging van stereotiepe oprichter van een start-up naar socialistisch militant, en daarover schreef ze haar boek ‘Abolish Silicon Valley.’ Een gesprek met Liu over haar ‘theoretische terugblik’, de broodnodige hervorming van de tech-industrie, en democratische controle over technologie.

“We mogen onze horizon niet beperken tot een lichtjes betere tech-industrie, die bijvoorbeeld meer vrouwen of mensen van kleur aan de top plaatsen. Dat is belangrijk, maar niet genoeg. We moeten technologie op een helemaal andere manier ontwikkelen.”

“Het debat moet meer gaan over hoe we dit alles organiseren zodat het het publieke belang dient, niet de financiële winst. In die context is het ook belangrijk om over open-source te praten. Zo maken we van die technologie echt een publiek goed, in plaats van gewoon het eigendom van een iets kleiner bedrijf.”

Lees het volledige artikel

Word lid

Leden genieten deze voordelen:

  • Onthulling en duiding
  • Een onafhankelijke redactie
  • 5.000+ artikels
  • Geen advertenties
  • Ruimte voor debat
Steunlidmaatschap€ 10,00
Maandlidmaatschap€ 9,00
Jaarlidmaatschap€ 6,66
2-jaarlidmaatschap€ 6,25

Ontdek alle formules

Word lid

Word jij lid van Apache? Lees direct verder en steun onafhankelijke onderzoeksjournalistiek. Nu al vanaf 6,25 euro per maand.


Ja, ik word lid