Jambon knoopt opnieuw aan bij kunstenbeleid van Bert Anciaux

 Leestijd: 14 minuten

2

De Visienota Kunsten die Jan Jambon (N-VA) vandaag, 1 april, overmaakt aan het Vlaams Parlement is een verrassend document. De scherpe kanten van zijn controversiële beleidsnota zijn afgevijld. Door een hervorming van het Kunstendecreet wil hij, ...

In het kort

De Visienota Kunsten die Jan Jambon (N-VA) vandaag, 1 april, overmaakt aan het Vlaams Parlement is een verrassend document. De scherpe kanten van zijn controversiële beleidsnota zijn afgevijld.

Door een hervorming van het Kunstendecreet wil hij, net als zijn illustere voorganger Bert Anciaux, de ongebreidelde groei van de sector kanaliseren én meer structuur brengen in het kunstenlandschap. Jambon zal zich niet rechtstreeks bemoeien met de ‘inhoud’ van kunst en cultuur, maar hij wil het kunstenveld wel zo structureren dat er meer “meerstemmigheid” komt.

De achilleshiel van deze hele operatie is de financiering. Als Jambon geen extra geld vindt om deze ambities waar te maken, breken er woelige tijden aan voor de kunstensector.

 

Lees het volledige artikel

Word lid

Leden genieten deze voordelen:

  • Onthulling en duiding
  • Een onafhankelijke redactie
  • 5.000+ artikels
  • Geen advertenties
  • Ruimte voor debat
Steunlidmaatschap€ 10,00
Maandlidmaatschap€ 9,00
Jaarlidmaatschap€ 6,66
2-jaarlidmaatschap€ 6,25

Ontdek alle formules

Word lid

Word jij lid van Apache? Lees direct verder en steun onafhankelijke onderzoeksjournalistiek. Nu al vanaf 6,25 euro per maand.


Ja, ik word lid