Een virus met fietsschoenen

 Leestijd: 6 minuten

4

Het is vrijdagavond 13 maart. Nog even en België sluit de deuren. Blijf in uw kot, zegt onze regering van duivenmelkers en leghennen. Scholen zijn dicht, restaurants sluiten de deuren en wie werkt, werkt zoveel als ...

In het kort

Het is vrijdagavond 13 maart. Nog even en België sluit de deuren. Blijf in uw kot, zegt onze regering van duivenmelkers en leghennen. Scholen zijn dicht, restaurants sluiten de deuren en wie werkt, werkt zoveel als mogelijk thuis. Ik kijk even op mijn app. Er is een tijdslot vrijgekomen. Ik log in, doe mijn jas aan en schuif de banden van mijn net ontsmette thermostas over mijn schouders. Even later fiets ik de ondergrondse garage van het appartementsblok uit, de stervende stad in.

Na ruim vijftig gefietste uren en een kleine tweehonderd bezorgde maaltijden, acht Herman Loos het te vroeg om al een oordeel te hebben over hoe het leven is als koerier voor Deliveroo. Toch kruip hij vervroegd uit zijn undercoverpositie. Om te berichten over het sociale leven in stilstand.

Lees het volledige artikel

Word lid

Leden genieten deze voordelen:

  • Onthulling en duiding
  • Een onafhankelijke redactie
  • 5.000+ artikels
  • Geen advertenties
  • Ruimte voor debat
Steunlidmaatschap€ 10,00
Maandlidmaatschap€ 9,00
Jaarlidmaatschap€ 6,66
2-jaarlidmaatschap€ 6,25

Ontdek alle formules

Word lid

Word jij lid van Apache? Lees direct verder en steun onafhankelijke onderzoeksjournalistiek. Nu al vanaf 6,25 euro per maand.


Ja, ik word lid