Met open armen asielzoekers verwelkomen

 Leestijd: 8 minuten

2

Een nieuw asielcentrum zorgt niet enkel voor protest en wrevel. In Gent en Beveren brengen vrijwilligers gastvrijheid in de praktijk. Ze nemen asielzoekers onder hun vleugels, en proberen misverstanden de wereld uit te helpen. Hoewel ze ...

In het kort

Een nieuw asielcentrum zorgt lang niet altijd voor protest en wrevel. In Gent en Beveren brengen vrijwilligers gastvrijheid in de praktijk. Ze nemen asielzoekers onder hun vleugels, en proberen misverstanden de wereld uit te helpen. Hoewel ze nog vaak op onbegrip, en zelfs dreigementen stuiten, zowel online als in het ‘echte’ leven, zetten ze toch door.

“Negatieve reacties kan je met goede informatie, openheid en samenwerking verhelpen”, zegt Laura Bogaert van Fedasil. “Als je zorgt voor veel gedragenheid, kunnen er belangrijke samenwerkingen ontstaan in een samenleving.”

Volgens Piet van Gastvrij Beveren hebben ze als vrijwilliger ook een maatschappelijke rol te vervullen. “We willen een draagvlak creëren in de gemeente.”

Lees het volledige artikel

Word lid

Leden genieten deze voordelen:

  • Onthulling en duiding
  • Een onafhankelijke redactie
  • 5.000+ artikels
  • Geen advertenties
  • Ruimte voor debat
Steunlidmaatschap€ 10,00
Maandlidmaatschap€ 9,00
Jaarlidmaatschap€ 6,66
2-jaarlidmaatschap€ 6,25

Ontdek alle formules

Word lid

Word jij lid van Apache? Lees direct verder en steun onafhankelijke onderzoeksjournalistiek. Nu al vanaf 6,25 euro per maand.


Ja, ik word lid